EP U16 - "Orlići" ostali bez borbe za medalje

Autor: Boban Filipović
petak 14.08.2015.
22:04
Izvor: Sportske.net

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u 1/4 finalu Evropskog prvenstva u litvanskom gradu Kaunasu od odgovarajuće selekcije Turske.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije uzrasta do 16 godina doživeli su istu sudbinu kao dve godine stariji junuiori koji su nedavno takođe završili učešće na EP U18 u Grčkoj porazom od Turkse u četvrtfinalu.

Izabrnici Nenada Trunića su se na volšeban način domogli nokaut faze kontinentalne smotre najboljih, zahvaljujući trima vezanim pobedama u drugoj rundi takmičenja, ali dalje od 1/4 finala nisu mogli.

'Orlići' su eliminisani od vršnjaka iz Turske, koji su današnjom pobedom sačuvala oreol nepobedivosti.

Srbija je bila u konstantnom rezultatskom zaostatku za rivalom, koji je rešio u korist sva četiri perioda i igre i na kraju zasluženo slavio sa ubedljivih 87:66 (26:16, 20:17, 20:18, 23:15).

Čak i u trenucima kada je naša kadetska reprezentacija prilazila na jednocifren minus, jednostavno je bilo očigledno da je današnji rival za klasu bolji tim.

Aleksa Uskoković je bio najraspoloženiji za igru kod 'Orlića', postigao je 21 poen i ostvario 5 asistencija, dok su Marko Pecarski i Boris Latinović brojali do 12.

Turke je do pobede vodio tandem Bitim-Duran. Onuralp Bitim je imao učinak od 27 poena i 8 skokova, dok je Ahmet Duran postigao 23 poena (10/11 za dva) i uhvatio čak 17 lopti pod obručima.

Polufinalni parovi su Turska - Litvanija i Španija - Bosna i Hercegovina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke