EP (U16) - "Furija" šokirala srpske kadete!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.08.2014.
20:45
Izvor: Sportske.net

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u prvoj utakmici eliminacione faze takmičenja izgubila od Španije.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 16 godina završila je borbu za medalje na EP u Letoniji porazom u četvrtfinalu.

Mlađi kadeti poraženi su danas od selekcije Španije rezultatom 78:64 (21:10, 10:27, 29:8, 18:18) čime su ostali bez šansi da se bore za medalju iako su do danas imali šest pobeda na šest odigranih utakmica.


Trijumfalni niz iz prve dve faze takmičenja prekinuli su ekstra motivisani Španci koji su samo u drugoj četvrtini dozvolili našim reprezentativcima da dođu do daha.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Pol Figueras sa 17 poena a Francisko Salvador upisao je 16 skokova.

Reprezentaciju Srbije predvodio je neverovatni Aleksandar Aranitović koji je postigao 32 poena i ostvario 13 skokova ali jedan raspoložen igrač nije bio dovoljan "Orlićima" koji su danas podbacili.

Srbija će se u narednim danima boriti za plasman od 5. do 8. mesta sa selekcijama BiH, Italije i poraženog iz poslednje četvrtfinalne utakmice u kojoj se sastaju Nemačka i Letonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke