EP (U16) - Aranitović razbio Turke, na redu su komšije!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.08.2014.
21:18
Izvor: Sportske.net

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije upisala je treći uzastopni trijumf u prvoj fazi takmičenja na EP u Letoniji čime je obezbedila prvu poziciju u grupi "A" i prenela maksimalnih 4 poena u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije, selekcija do 16 godina, plasirala se večeras u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Letoniji sa prve pozicije u grupi "A", pošto je u direktnom okršaju za poziciju savladala reprezentaciju Turske.

Mlađi kadeti slavili su protiv vršnjaka iz Turske rezultatom 67:63 (18:9, 23:19, 10:15, 16:20) pa sa prve pozicije u grupi "A" i maksimalnim brojem bodova prelazi u novoformiranu grupu "E".

Najefikasniji pojedinac u selekciji Srbije večeras je bio fantastični Aleksandar Aranitović koji je ubacio 26 poena i tome dodao 6 skokova. Dvocifren učinak u selekciji Srbije ostvario je još samo Aleksa Radanov koji je postigao 12 poena.

Srbija je tako pobedama nad Finskom, Litvanijom i Turskom obezbedila maksimalna 4 boda koje će preneti u novoformiranu grupu "E" u kojoj će se pored "Orlića" naći još reprezentacije Turske, Litvanije, Letonije, BiH i Hrvatske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke