EP - Turci šokirali domaćina, Nemcima 'visi' 1/4 finale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.09.2015.
19:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Turske savladala je Nemačku u okviru drugog meča trećeg kola u grupi "B" čime je domaćina šampionata stavila u izuzetno težak položaj.

Beta/Markus Schreiber
Beta/Markus Schreiber

Povezane vesti

Drugi meč trećeg kola Eurobasketa u grupi "B" odigrale su reprezentacije Nemačke i Turske, selekcija koje u Berlinu imaju ogromnu podršku i obe nose epitet "domaćina".

Reprezentativci Turske upisali su izuzetno važnu pobedu rezultatom 80:75 (31:11, 10:13, 19:19, 20:32) koja im praktično garantuje plasman u osminu finala.

Turci su do drugog trijumfa na Eurobasketu stigli zahvaljujući izvanrednom otvaranju utakmice i prednosti koju stekli posle prvih deset minuta igre.

Nakon što su "samleli" Nemačku u prvoj četvrtini izabranici Ergina Atamana uspevali su da iskontrolišu dešavanja na terenu do kraja meča, a tri minuta pre kraja odbili su poslednji nalet Nemaca.

Četvorica reprezentativaca Turske nosili su svoj nacionalni tim do izuzetno važnog trijumfa. Najefikasniji je bio Čedi Osman sa 17 poena i 5 skokova, a pratili su ga Semih Erden (16 pts, 9 sk, 4 as), Ersan iljasova (15 pts, 4 sk) i Muhamed Ali (15 pts, 5 sk, 5 as).

Najefikasniji u redovima poraženog sastava bio je Denis Šreder sa 24 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je prva zvezda reprezentacije Nemačke Dirk Novicki postigao 14 poena i zabeležio 5 skokova.

Nemačka je usled današnjeg poraza ući u veliki problem pošto posle tri odigrane utakmice ima dva poraza i trijumf nad Islandom što znači da će se u duelima sa Španijom i Italijom boriti za plasman u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Return оf the King
Tuesday, 08.09.2015
20:11

Ne znam sta je sa Dirkom...Zapocne utakmicu odlicno, onda se ne vidi u drugom poluvremenu. Tako je bilo i protiv nas. Ne znam sto ga sad trener nije vratio kad su prisli na manje od -10 u poslednjoj cetvrtini.nNemci tesko mogu dalje, ne verujem da mogu da dobiju Italiju, za Spaniju sam siguran.