EP - Srpkinje pokazale zube šampionu Evrope

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.06.2015.
22:18
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu ali je u subotu pokazala zube aktuelnom šampionu Španiji.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz
FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz

Povezane vesti

Najbolje srpske košarkašice poražene su u drugom kolu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji ali su i pored toga obezbedile plasman u četvrtfinale usled poraza Slovačke.

Bolje od reprezentacije Srbije bile su aktuelne šampionke Evrope koje su slavile rezultatom 91:80 (24:27, 22:13, 15:22, 30:18) iako su izabranice Marine Maljković na tri minuta pre kraja još uvek bile u egalu.


Iskustvo Španjolki prelomilo je utakmicu ali raduje to što su srpske reprezentativke uspele da pokažu veliki otpor braniocu trofeja.

Najefikasnija u redovima reprezentacije Srbije bila je Sonja Petrović sa 17 poena, a dvocifren učinak ostvarile su još Jelena Milovanović (13 pts, 3 sk), Nevena Jovanović (12 pts) i Ana Dabović (10 pts, 4 sk, 3 as).

Nakon drugog poraza na turniru Srbija zauzima četvrto mesto na tabeli novoformirane grupe "F" pa će u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Litvanijom igrati za treće mesto.

Ukoliko Srbija savlada Litvaniju zauzeće treće mesto na tabeli pa će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane selekcije grupe "E", u suprotnom, poraz nas vodi u duel sa Turskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke