EP - Srbin u petorci kola

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.09.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net

Nakon drugog četvrtfinalnog dana na Eurobasketu FIBA je imenovala petorku kola u kojoj se nalazi i jedan srpski reprezentativac. Pogađate, radi se o najboljem pojedincu duela sa Češkom Republikom.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Druga dva četvrtfinalna susreta na Eurobasketu u Francuskoj bila su na programu u sredu uveče a reprezentacija Srbija je u terminu od 18.30 odmerila snage sa selekcijom Češke Republike.

"Orlovi" su rezultatom 89:75 savladali Čehe i tako izborili plasman u polufinale Eurobasketa gde će za rivala imati selekciju Litvanije.

Litvanci su u poslednjem četvrtfinalnom susretu eliminisali selekciju Italije nakon produžetka pa ćemo sa starim znancima ukrstiti koplja u borbi za finale Eurobasketa i olimpijsku vizu.

Nakon duela Srbija - Češka i Italija - Litvanija, FIBA je imenovala najbolju petorku drugog četvrtfinalnog dana. Očekivano, svoje mesto među pet najzapaženijih pojedinaca desetog takmičarskog dana na Eurobasketu zauzeo je i naš Zoran Erceg.

Petorka kola

Krilni centar reprezentacije Srbije postigao je 20 poena, ostvario 3 skoka i upisao 2 asistencije što je bilo dovoljno da se nađe u timu kola sa Satoranskim, Maciulisom, Veselim i Valančiunasom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Џејсон Стејтамм
Thursday, 17.09.2015
11:19

Mislio sam da je Teodosic

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
10:45

Cesi 2 igraca, a ispali. Bice zanimljivo videti danas njih protiv Italijana tj. Italijane protiv njih, bilo bi dobro da Ceska nekako uspe da ode na Igre...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
10:43

Neka ponovi ili uradi nesto slicno barem jos jednom u ove dve utakmice- barem jos jednom tako do kraja, Zorane!