EP - Šok u Pireju, šampion siguran protiv Žalgirisa

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.01.2016.
22:40
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope upisao je drugu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige, dok je u Pireju viđeno prvorazredno iznenađenje koje je priredila ekipa Brose Basketsa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida savladali su Žalgiris rezultatom 92:86 (26:18, 19:24, 20:11, 27:33) ali su za pobedu morali da se pomuče pošto su naišli na jak otpor gostiju iz Kaunasa.

Nakon dobrog otvaranja utakmice košarkaši Real Madrida su dopustili izabranicima Šarunasa Jasikevičijusa da se vrate u igru i uhvate rezultatski priključak do odlaska na veliki odmor.

Treću četvrtinu šampion Evrope je rešio u svoju korist i tada se činilo da neće biti neodumica po pitanju pobednika ali gosti nisu tako mislili.

Velika požrtvovanost u poslednjoj deonici omogućila je košarkašima Žalgirisa da uhvate rezultatski priključak ali je bilo suviše kasno jer se igrao poslednji minut kada su Litvanci smanjili na pet poena razlike.

Madriđani su večerašnju utakmicu dobili zahvaljujući preimućstvu koje su imali na niskom postu, pa su Felipe Rejes (24 pts, 6 sk, 3 as) i Gustavo Ajon (16 pts, 15 sk) izrasli u najefikasnije pojedince u domaćem timu.

Na drugoj strani se istakao Seibutis sa 13 poena, a čak četvorica igrača Žalgirisa ubacila su po deset poena.

Šampion Evrope tako je stigao do druge pobede u TOP 16 fazi a Žalgiris do trećeg poraza koji ga ostavlja na dnu tabele grupe "F".

Veliko iznenađenje viđeno je u Atini gde su posle Crvene zvezde Telekom slavili i košarkaši Brose Basketsa ali nad drugim najpoznatijim grčkim klubom Olimpijakosom.

Šampion Nemačke savladao je Olimpijakos rezultatom 77:72 (18:10, 21:16, 20:21, 18:25) pošto je najpre napravio solidnu razliku a potom je odbranio u završnici utakmice koja je pripala domaćima.

Brose je do druge pobede u TOP 16 fazi, prve u gostima, stigao zahvaljujući pucački raspoloženom Dariusu Mileru koji je u koš Olimpijakosa sasuo 23 poena.

Veliki doprinos trijumfu nemačkog tima dali su Strelnieks sa 15 i Radošević sa 14 poena, dok je na drugoj strani Di Džej Strouberi postigao 15 poena, četiri više od Vasilisa Spanulisa koji je bio drugi najefikasniji igrač crveno-belih iz Pireja.

Bio je ovo prvi poraz Olimpijakosa u TOP 16 fazi usled kojeg posle trećeg kola više nema ekipa sa stoprocentnim učinkom u grupi "F".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gaStra_lego
Saturday, 16.01.2016
00:35

Dajte malo obratite pažnju na snooker.

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 16.01.2016
13:02

Ja pratim snuker al ovde ne vidjam vesti o Mastersu koji se igra trenutno.

avatar
REVOLT SPT
Saturday, 16.01.2016
00:32

Potop Atinjana u ovom kolu na svom parketu...