EP - Pobede Grčke i Češke, debakl BiH, sjajni Blažič i Veseli!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.09.2015.
17:01
Izvor: Sportske.net

Dok je naš nacionalni tim demonstrirao snagu protiv Turske, odigrano je još nekoliko mečeva četvrtog kola na Evrobasketu.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Grčka je, poput Srbije, ostvarila i četvrti trijumf u nizu, ovoga puta protiv Slovenije u četvrtom kolu i tako osigurala prvo mesto u Grupi C.

Grci su slavili rezultatom 83-72, posle bolje igre u najvećem delu meča. pobedničku ekipu predvodili su Spanulis sa 19 i Printezis sa 16 poena.

Na drugoj strani, izvanredan je bio košarkaš Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič, koji je meč završio sa 27 poena, a pratio ga je Zoran Dragič sa 22. Ipak, njihove sjajne partije nisu bile dovoljne Slovencima da izbegnu drugi poraz u grupi.

Nešto ranije, Češka, predvođena sjajnim Janom Veselim, ostvarila je danas treću pobedu u Grupi D i učvrstila se na prvom mestu.

Česi su u četvrtom kolu bili bolji od Belgije, koju su savladali sa minimalnih 66-64, ali su tokom meča imali ubedljivije vođstvo.

Jan Veseli je ponovo bio najefikasniji u svom timu sa 21 poenom.

Konačno, u Grupi A, reprezentacija Finske je deklasirala Bosnu i Hercegovinu sa 88-59 i tako zadržala šanse za visok plasman u svojoj grupi.

Vilson sa 16 i Koponen sa 14 poena bili su najefikasniji kod Finaca, a u selekciji BiH izdvojili su se Albijanić sa 14 i Kikanović sa 13 poena.

Fincima je ovo druga pobeda u grupi, a BiH sada ima skor 1-3.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke