EP - Letonija prvi četvrtfinalista!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.09.2015.
13:45
Izvor: Sportske.net

Utakmicom između Slovenije i Letonije počela je ''nokaut faza'' takmičenja na Evrobasketu. Plasman među osam najboljih u Evropi izborili su Letonci!

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Reprezentacija Letonije prvi je četvrtfinalista Evropskog prvenstva. Letonci su danas u matine terminu savladali Sloveniju u osmini finala rezultatom 73-66.

Selekcija koja je u prvoj fazi takmičenja zauzela drugo mesto u Grupi D danas je za nijansu bila bolji rival od Slovenije, od koje se očekivalo mnogo više.

Letonci su u najvećem delu meča bili u vođstvu, da bi u finišu, u poslednja dva minuta meča stekli šest poena prednosti koje su uspeli da zadrže i zasluženo izborili plasman među osam najboljih ekipa na Evrobasketu.

Pobedničku ekipu predvodio je Strelnieks sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija, a pratio ga je Berzins sa 13 poena, 6 skokova i tri asistencije.

U selekciji Slovenije jedino je Zoran Dragič bio na očekivanom nivou, sa 17 postignutih poena, a Klemen Prepelič je meč završio sa sedam poena i sedam skokova. Košarkaš Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič upisao je osam poena i pet skokova.

Posle današnjeg trijumfa, selekcija Letonije će se za plasman u polufinale boriti sa boljim iz večerašnjeg duela Francuske i Turske (21:00h).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke