EP - Francuzi rutinski u polufinale

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.09.2015.
22:50
Izvor: Sportske.net

Tokom prvog poluvremena, Letonci su nagoveštavali da bi mogli dobro da namuče ''Trikolore'' večeras, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Posle Španije, večeras je plasman u polufinale Evropskog prvenstva izborila i domaća selekcija Francuske, koja je i pored problema tokom prvog poluvremena, na kraju ubedljivo savladala Letoniju - 84:70.

Ovim trijumfom, ''Trikolori'' su zakazali polufinalni dvoboj sa Špancima, a drugi polufinalni par saznaćemo sutra, kada ćemo na delu videti i našu reprezentaciju protiv Češke.

Tokom prvog poluvremena večerašnjeg meča u Lilu, Letonci su ''pokazali zube'' favorizovanom rivalu i u tom periodu su uglavnom imali blagu prednost. Ali, u finišu druge četvrtine, najbolji igrač ''Trikolora'', plejmejker Toni Parker preuzima sve konce igre u svoje ruke i svojom serijom 9-0 donosi Francuzima vođstvo 40-36.

Janicenoks je zatim prekinuo tu seriju, za 40-38 na kraju prvog poluvremena.

Ali, u drugih 20 minuta nije bilo nikakve neizvesnosti. Francuska je već u trećoj četvrtini uspela da se rezultatski odlepi, stekla je dvocifrenu prednost, koju do kraja meča nije ispuštala.

Toni Parker je sa 18 poena i šest asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a uz njega, najzaslužniji za trijumf bili su i Dijao sa 14, Gober sa 13 poena i šest skokovam kao i De Kolo sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Zapažen učinak imao je i bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 10 poena i sedam skokova, dok je bivši plej crno-belih Leo Vesterman meč završio sa dva poena i jednom asistencijom.

Letonce su predvodili Janiceniks sa 16 poena, Strelnieks sa 14 poena i sedam asistencija, kao i Dairis Bertans sa 12 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.09.2015
23:17

Jedna situacija na mecu me jako interesuje ako neko zna neka odgovori bila je kontra za francuze pas za batuma je bio prejak i on jedva stize pod kos litvanaca jednom rukom vraca loptu na svoju polovinu koju prihvata Toni i nastavlja se napad do kraja sudije nijesu reagovale kao ni igraci letonije ja mislim da je to bila vracena lopta na svoju polovinu i lopta za letoniju

avatar
Wednesday, 16.09.2015
11:02

Isto sam I ja pomislio ali mislim da je De Kolo skocio I u skoku uhvatio loptu I presao centar.