EP - Evropske prvakinje u Grupi C!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.12.2016.
18:17
Izvor: Sportske.net

Žrebom u Pragu u petak je odlučeno da aktuelne evropske šampionke nastupaju u Grupi D predstojeće kontinentalne smotre u Češkoj Republici.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelne prvakinje Evrope saznale su u petak imena rivala protiv kojih će igrati u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje je zakazano za narednu godinu.

Reprezentacija Srbije smeštena je u Grupu C, a protivnice će joj biti selekcije Slovenije, Francuske i Grčke.

Braniteljke trofeja bile su smeštene u drugi šešir pred današnji žreb, pa su iz prvog šešira dobile selekciju Francuske protiv koje su prethodne dve godine vodile velike bitke i to sa ogromnim uspehom.

Upravo su protiv selekcije Francuske naše reprezentativke igrale u finalu Eurobasketa 2015. godine u Mađarskoj, a minulog leta su savladale istog protivnika u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Slovenija nam je došla iz poslednjeg, četvrtog šešira, dok smo iz trećeg šešira izvukli Grkinje koje su poput naše selekcije plasman na Evropsko prvenstvo izborile kao jedna od šest najbolje drugoplasiranih reprezentacija.

Evo i sastava ostalih grupa.

Grupa A: Mađarska, Ukrajina, Češka, Španija;
Grupa B: Belorusija Turska, Slovačka, Italija;
Grupa C: Srbija, Slovenija, Francuska, Grčka;
Grupa D: Letonija, Belgija, Crna Gora, Rusija;

Pobednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz svake grupe igrati još jedan meč za plasman među osam najboljih, i to po sistemu (A2 - B3, A3 - B2, C2 - D3 i C3 - D2).

Eurobasket zene 2017
Screenshot/YouTube/FIBA

Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici igra se od 16. do 27. juna 2017. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.12.2016
20:01

Иначе критеријум за шешире је био резултат са последњег светског првенства и квалификације за европско па смо тако доспели у други шешир! Нема везе, стићи ћемо до медаље како год да окренеш! :)