EP - Bravo, devojke! Dominacija od samog starta!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.06.2015.
18:15
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na najbolji način je započela Evropsko prvenstvo u Mađarskoj. Na startu, ubedljiv trijumf protiv Letonki!

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

I pored brojnih problema sa smeštajem, koji su ih sačekali po dolasku u Mađarsku, naše najbolje košarkašice su sjajno startovale na Evropskom prvenstvu.

One su danas u prvom kolu Grupe C ubedljivo savladale Letoniju sa 76-60 i tako potvrdile visoke ambicije na ovom takmičenju preko koga vodi put i na Olimpijske igre u Riju.

Tokom prvog poluvremena gledali smo uglavnom ravnopravnu borbu. Letonske su pružile odličan otpor, a šutem za tri poena su našima pravile dosta problema, ne dozvoljavajući im da se rezultatski ''odlepe''.

Na poluvremenu Srbija je imala minimalno vođstvo, rezultatom 39-37, ali je u drugom poluvremenu sve bilo mnogo bolje, što se i odrazilo na konačan rezultat.

Tokom treće deonice, izabranice Marine Maljković su stigle do dvocifrene prednosti, a u poslednjih deset minuta su uspele da trijumf učine još ubedljivijim.

Milica Dabovic

Srpkinje je do današnje pobede predvodila Sonja Petrović sa 19 poena, a pratile su je Jelena Milovanović sa 15 i Danijel Pejdž sa 10 poena. Sestre Dabović i Dajana Butulija su upisale po osam poena.

Naredni meč na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije igra u subotu protiv selekcije Hrvatske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Friday, 12.06.2015
00:38

Ovo nije nikakva reprezentacija,ovo je cisto skrnavljenje celokupne istorije srpske zenske kosarke sa ovom kupovinom stranaca koji nose grb na srcu,a pritom ne znaju apsolutno nista o njemu!!!

avatar
Pope el Berraco
Thursday, 11.06.2015
20:16

svaka cast dokaz da bi se i stranci borili za nas grb,kad mogu svi ostali zasto ne i mi.

avatar
David94
Thursday, 11.06.2015
18:33

Odlican mec,samo tako nastavite :)

avatar
StormyLBZ
Thursday, 11.06.2015
21:29

Imali prenosa na TV-u i gde??