EP - ''Azuri'' silovito u četvrtfinale!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.09.2015.
19:57
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Italije u velikom stilu izborila plasman među osam najboljih na Evrobasketu.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Posle Češke i Srbije, danas je i selekcija Italije izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

''Azuri'' su bili najubedljiviji, protiv Izraela su bili dominantni u svakom pogledu i na kraju slavili sa 82-52.

Izraelci su se tokom prvog poluvremena koliko-toliko i držali, Italija je prvih dvadeset minuta dobila sa deset poena razlike (40-30), ali u nastavku potpuni raspad sistema u igri selekcije Izraela.

Dovoljno je reći da su ''Azuri'' dobili rtreću deonicu sa 28-9, pa se do kraja samo čekalo kojom će razlikom Italijani trijumfovati večeras.

Pobedničku ekipu predvodili su sjajni Alesandro Đentile sa 27 poena i Marko Belineli sa 14, a u reprezentaciji Izraela jedini je na očekivanom nivou bio novi plejmejker Crvene zvezde Gal Mekel sa 20 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Italijani sada čekaju ishod meča između Litvanije i Gruzije, pošto će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz tog duela koji počinje u 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MIKRONIJE
Sunday, 13.09.2015
20:16

Iskreno Italija me podseca na nasu zlatnu generaciju na celu sa Bodirogom, ti momci su jedva prolazili grupu ali su zato gazili sve protivnike u eliminacionim utakmicama. Odbrana Italije danas na totalno drugom nivou prosto su razneli izraelce i mislim da protiv ovakve Italije na celu sa Belinelijem i Gentileom niko nema sta da trazi pa ni domacin. Sto se nas tice prva utakmica protiv italijana nije merilo videlo se da su bili umorni plus Belineli nije ni igrao, ukoliko prodjemo Cesku boricemo se najverovatnije za trece mesto

avatar
Jebi AV komsije male
Sunday, 13.09.2015
21:41

Kakva gomila gluposti !