Entoni Dejvis razbio Lejkerse, poraz Kavalirsa, drama u Bruklinu, a kod Bobija sve po starom...

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.11.2016.
08:40
Izvor: Sportske.net

Najviše uzbuđenja protekle noći u NBA ligi bilo je u Bruklinu, gde je domaćin posle velikog preokreta uspeo da slavi protiv Klipersa, predvođen sjajnim Kilpatrikom. Blistao i Dejvis protiv Lejkersa, a naš Marjanović simbolično doprineo pobedi Pistonsa.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Posle serije poraza, ekipa Bruklin Netsa sinoć je konačno obradovala svoje navijače, iako je i ovoga puta bila na rubu neuspeha.

Klipersi su tokom prve tri četvrtine imali vođstvo, delovalo je da sigurno koračaju ka trijumfu, ali je u poslednjem kvartalu usledio veliki obrt.

Domaći tim je, najviše zahvaljujući razigranom Šonu Kilpatriku, najpre uspeo da nadoknadi 13 poena zaostatka u poslednjoj četvrtini i anulira prednost rivala za 107:107 na kraju regularnog toka meča, da bi u produžetku stigao do potpunog preokreta i tek pete pobede u 17 odigranih mečeva ove sezone.

Šon Kilpatrik je ostvario rekord karijere u ovom meču, sa 38 poena i 14 skokova, a pratio ga je Bruk Lopez sa 26 poena i pet uhvaćenih lopti.

Kliperse je po broju poena predvodio Kris Pol sa 26 poena, ali je centralna figura u njihovim redovima bio DeAndre Džordan sa 21 poenom i čak 23 skoka.


Mini seriju od dva vezana poraza prekinuo je i Nju Orleans koji je već u prve dve četvrtine praktično rešio pitanje pobednika protiv Lejkersa. Bila je to ''rafalna paljba'' domaćih, na čelu sa raspucanim Entonijem Dejvisom, pa je posle prva dva kvartala na semaforu stajalo 65:41 u korist Pelikansa!

U nastavku su domaći rutinski priveli posao kraju, a Lejkersi su u poslednjoj deonici uspeli da ublaže poraz za konačnih 105:88.

Entoni Dejvis se u pobedničkoj ekipi zaustavio na 41 poenu i 16 skokova, uz šut iz igre 14/27. ''Jezeraše'' su predvodili Vilijams sa 16 i Rendl sa 12 poena i 10 skokova.



Detroit Pistonsi su upisali treću pobedu u poslednje četiri utakmice. Oni su ovoga puta slavili u Šarlotu protiv domaćih Hornetsa sa 112:89.

Posle neizvesnog prvog poluvremena, Pistonsi su u nastavku preuzeli potpunu kontrolu i bez problema priveli posao kraju.

Tobijas Heris sa 24 poena i sedam skokova predvodio je pobedničku ekipu, a u Šarlotu najefikasniji Kemba Voker sa 23 poena.

Naš Boban Marjanović je i ovoga puta imao minijaturnu ulogu u svom timu. Na terenu je proveo svega dva minuta, imao je jedan promašaj iz igre iz isto toliko pokušaja, uz jedan skok, bez poena na svom kontu.

Njemu ovoga puta nije pomoglo ni rano isključenje Dramonda, zbog udaranja Hiberta, a koje možete da vidite u prilogu. Dramond je za 12 minuta u igri upisao tri poena i šest skokova.



A njegov bivši tim, San Antonio Sparsi neprijatno su iznenadili na svom terenu u duelu sa Orlando Medžikom. Gosti, koji su vezali tri poraza u prethodna tri meča ovog puta su slavili sa 95:83.

Meč je prelomljen u trećoj deonici, koji su gosti dobili sa 30:21 i prednost koju su tada stekli, uspeli su da zadrže do kraja utakmice.

Do pobede ih je vodio evropski trio - Španac Ibaka sa 18. Francuz Furnije sa 13 i Crnogorac Nikola Vučević sa 12 postignutih poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Sparsa najefikasniji Lenard sa 21 poenom.

''Džezeri'' iz Jute nastavljaju da dele lekcije, a posle Minesote, njihova nova ''žrtva'' bila je ekipa Hjustona. Juta je slavila sa ubedljivih 120:101, posle bolje igre čitavim tokom meča.

Pobednički tim predvodio je Hauard sa 31 poenom i pet skokova, dok gostima nije bio dovoljan raspoloženi tandem Harden (26) i Gordon sa 24 poena.

Drugu pobedu zaredom ostvarila je i ekipa Milvokija, koja je na svom terenu savladala favorizovani Klivlend sa 118:101. Ovo je tek treći poraz Klivlenda u 16 odigranih mečeva kojim su prekinuli svoju seriju pobeda.

Prvo poluvreme obeležila je blaga prednost domaćih, a ključni period igre bila je treća četvrtina koju je Milvoki dobio sa 34:20. Kavalirsi u poslednjih deset minuta nisu imali odgovor, pa je Milvoki ostvario svoj osmi trijumf u sezoni.

Adetokumbo je bio najbolji pojedinac u pobedničkoj ekipi sa 34 poena i 11 skokova, na drugoj strani Lebron Džejms se zaustavio na 22 poena, a Irving na 20.

Rezultati:


Šarlot Hornets - Detroit Pistons 89:112
Bruklin Nets - LA Klipers 127:122 (107:107)
Milvoki Baks - Klivlend Kavalirs 118:101
Nju Orleans Pelikans - LA Lejkers 105:88
San Antonio Spars - Orlando Medžik 83:95
Juta Džez - Hjuston Rokits 120:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Wednesday, 30.11.2016
12:09

Kako su se lakersi zetnuli,ovo ljeto s pojačanjima,to nisu istine,potpisuju denga i mozgova,najglulji potezi,još mozgovu dali meganolanski ugovor,trebali su probati dovesti nekog dominantnog centra,i nisu trebali žaliti novce na njega tipa Whiteside,Gobert,Drummond ili Davis,tek tad mi bili gadni,volio bi da jedna od njih dođe,ako ne ovako onda u nekom trejdu,a treba se riješiti,denga,huertasa,mozgova,nblacka,mette world peacea i younga,zauzimaju prostor bespotrebno,a mladi samo čekaju,nadam se da će Lakersi za 1-2 biti konkurentni za Play off jer tamo i pripadaju,#Go Lakers

avatar
MAN RED
Wednesday, 30.11.2016
09:49

Detroit konačno pobeda na strani.nBravo Bruklin!!!