Endesa - Realova rutina, nepobediva Valensija, debakl Unikahe!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.12.2015.
23:26
Izvor: Sportske.net

U Španiji se igraju mečevi 12. kola tamošnje Endesa lige, a kad je u pitanju ekipa Valensije, još uvek ništa novo - njena serija pobeda je nastavljena.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Dvanaest mečeva, dvanaest pobeda Valensije. Ovoga puta lider na tabeli je pred svojim navijačima savladao Mursiju rezultatom 65-54, a naš Vladimir Lučić nije ulazio u igru u pobedničkoj ekipi.

Sikma sa 12 i Dubljević sa 11 postignutih poena predvodili su Valensiju do nove pobede.

Prvi pratilac Valensije je i dalje madridski Real, koji je večeras kao gost savladao ekipu Rio Nature sa 79-63.

Do jedanaeste pobede u Endesa ligi Madriđane su predvodili Ajon i Kerol sa po 14 poena, a Ernangomez je upisao 10.

Uspešna u gostima bila je i ekipa River Andore, koja je sa 90-79 savladala domaći Huventud.

Odličnu partiju u pobedničkoj ekipi prikazao je naš Luka Bogdanović sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti. Osim njega, odlični su bili i Šermadini sa 19 i Betinjo Gomez sa 18 poena.

Veoma zapažen bio je i Ivan Paunić, koji je upisao 17 poena u trijumfu Fuenlabrade nad Estudijantesom rezultatom 85-71. U poraženoj ekipi Stefan Birčević je postigao četiri poena, uz sedam skokova.

A košarkaško veče u Španiji završeno je debaklom Unikahe, koja je više nego ubedljivo poražena na gostovanju Gran Kanariji - 98:65!

Bez povređenog Stefana Markovića, Zvezdin rival u Top 16 fazi Evrolige je samo tokom prve četvrtine bio ravnopravan  u večerašnjem susretu, a ostatak meča je u potpunosti pripao domaćinu.

Pangos sa 17 i Baez sa 16 poena predvodili su pobedničku ekipu, a u Unikahi je nešto bolji od ostalih bio Kuzminskas sa 12 poena. Naš Nemanja Nedović se utopio u sivilo, postigao je samo pet poena.

Posle ovog neuspeha, Unikaha u španskom šampionatu ima učinak od pet pobeda i sedam poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke