Emotivan oproštaj Marka Gudurića od Zvezde

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.07.2017.
19:25
Izvor: Sportske.net

Marko Gudurić je prešao u Fenerbahče, ali se dostojno oprostio od Crvene zvezde.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Jedan od najtalentovanijih košarkaša na ovim prostorima, Marko Gudurić, od ove sezone nosiće dres Fenerbahčea, aktuelnog šampiona Evrope i biće dostojna zamena za Bogdana Bogdanovića koji je napustio tim i otišao u Sakramento Kingse.

Gudurić stiže iz Crvene zvezde u kojoj je sazreo kao igrač i koju nikada neće zaboraviti.

On je na svom Instagram nalogu objavio jedno pismo zahvalnosti svima koji su bili uz njega dok je nosio dres ovog kluba.

"Od malih nogu, to je bio samo san, želja... Igrati za Zvezdu, u "Pioniru", pred najboljim navijačima na svetu... Nakon mnogobrojnih prepreka, uspona i padova, kapi krvi i znoja, maleni dečak sa slike uspeo je to i da ostvari! Danas, nekih 20 godina kasnije, želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli, ali i odmogli, jer su me tako učinili samo jačim!

Želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba, počevši od gospodina predsednika, ljudima iz marketinga, doktorima, ljudima iz senke koji su dali sve od sebe da nam olakšaju naš posao. Posebno želim da se zahvalim treneru Radonjiću i svim pomoćnim trenerima, na pruženoj šansi i velikom radu i trudu. Veliko hvala najboljim navijačima na svetu! Mojim Delijama! I kada nije išlo, bili su tu i bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće! Osećaj jeze tokom intoniranja himne evrolige je nešto što će zauvek ostati urezano u meni... Naravno, najveću zahvalnost dugujem svojim saigračima, koji su postali i više od toga. Svojim prijateljima! Ono što smo imali i prošli u ove prethodne dve sezone, teško da se može opisati.

Hvala vam za sve braćo!

Hvala za ljubav i uspomene!

Vidimo se nekom drugom prilikom...

Vreme je za novi korak u karijeri!
", napisao je Marko Gudurić na Instagramu.

Od malih nogu, to je bio samo san, želja... Igrati za Zvezdu, u "Pioniru", pred najboljim navijačima na svetu... Nakon mnogobrojnih prepreka, uspona i padova, kapi krvi i znoja, maleni dečak sa slike uspeo je to i da ostvari! Danas, nekih 20 godina kasnije, želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli, ali i odmogli, jer su me tako učinili samo jačim! Želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba, počevši od gospodina predsednika, ljudima iz marketinga, doktorima, ljudima iz senke koji su dali sve od sebe da nam olakšaju naš posao. Posebno želim da se zahvalim treneru Radonjiću i svim pomoćnim trenerima, na pruženoj šansi i velikom radu i trudu. Veliko hvala najboljim navijačima na svetu! Mojim Delijama! I kada nije išlo, bili su tu i bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće! Osećaj jeze tokom intoniranja himne evrolige je nešto što će zauvek ostati urezano u meni... Naravno, najveću zahvalnost dugujem svojim saigračima, koji su postali i više od toga. Svojim prijateljima! Ono što smo imali i prošli u ove prethodne dve sezone, teško da se može opisati. Hvala vam za sve braćo! Hvala za ljubav i uspomene! Vidimo se nekom drugom prilikom... Vreme je za novi korak u karijeri! 🔴⚪🔴⚪ #MG23

A post shared by Marko Guduric (@marko_guduric21) on Jul 20, 2017 at 5:22am PDT

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 20.07.2017
20:35

Gudura je pravi Zvezdas, nikoga ne mrzi, voli svoj klub, komplekse nema, gine za svoje boje i verno trenira...veoma je fin i kulturan lik, uvek odmeren, dobrica od coveka, svi govore da je takav citavog zivota. Koliki je Gurden gospodin mnogi su primeri, ali najbolje svedoci situacija iz druge tekme plej ofa pretprosle sezone. Mogao je tada da pokaze iz srpskog inata i u afektu nesto bezobrazno prema slabom oponentu, koji je pritom stalno nase provocirao, i nakon pogodjene trice kreveljio se, pravio grimase, ali ne i nas Gudura, on je normalno, kao i svaki pravi Zvezdas, mirno i dostojnstveno proslavio strasan pogodak, i tacku koju je stavio, sa svojim navijacima, podigao 3 prsta i pozdravio one koji ga bodre, poljubio grb i pogledao gore...Ta situacija se nikada nece zaboraviti, nije zeleo da pravi cirkus od svega, da ponizava slabije, vec je normalan bio, uprkos tome kakvi god su oni drugi, oni takvi su kakvi su, a mi smo tada pokazali da smo gospoda....Guduric nikada nece biti zaboravljen, hvala mu za sve, brat nas Gudura..

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 20.07.2017
20:09

Care, doktore, hvala ti za sve! Neka ti je sa srećom, zaslužio si. Sad, loptu u ruke i rad! Ne volim Obradovića, ali ako neko može od tebe da napravi igrača, onda je to on, jer boljeg od njega nema. Samo napred!

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 20.07.2017
19:56

Od tablu za muk majstore ! Sve najbolje, ocekujem da za dve sezone ode u NBA. Zvezda je uvek tvoja kuca I imas gde da se vratis.

avatar
MOE28
Thursday, 20.07.2017
20:33

Cim je vama to jedan od najvecih momenata, ta trojka, znam koliki smo mi u stvari :)

avatar
MOE28
Friday, 21.07.2017
00:04

Veliki klubovi ne velicaju pobede protiv malih klubova ;)

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 20.07.2017
23:17

Toliko mali da vas pobedjuje nasa filijala I najgora ekipa Belgijske lige. :)