Emocije učinile svoje! Suze tokom himne, Marina, Ana i Milica ''otvorile dušu''...

Autor: Beta Beta
sreda 23.11.2016.
23:00
Izvor: Beta

Neizvesnost okončana, Srbija ide na Evropsko prvenstvo! Uz MNOGO emocija...

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Srbija je izgubila od Ukrajine 82:88, ali se i pored toga plasirala na Evropsko prvenstvo. Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je njena ekipa izgubila od Ukrajine večeras u Nišu zato što nije igrala prepoznatljivu odbranu.

"Nema tu mnogo priče. Emocije su učinile svoje. Videli smo dve napadačke ekipe. Nismo igrali svoju prepoznatljivu odbranu, a mnogo puta sam govorila da bez toga ne možemo nikoga da pobedimo, a danas je bilo koš za koš. Kada pogledate ovde rezultat i statistiku i vidite da je pobedila ona napadačka ekipa koja je imala bolje procente", rekla je Maljkovićeva novinarima u Nišu.

"Definitivno, bilo je mnogo emocija u ovom okupljanju ovog novembra. Bilo je i prošlog novembra, ali to nam je donelo dobar rezultat, pobedu protiv Nemačke i poraz protiv Ukrajine, ali pamtimo pobedu. Nadam se da će taj rezultat iz Pionira da nam pomogne, da će da nas obraduje ta sjajna utakmica. Naravno da sam nezadovoljna porazom. Nezadovoljni smo svi, nismo dali publici u Kraljevu i Nišu šta su zaslužili", rekla je Maljkovićeva.

"Iskreno hvala, osećamo se loše što nismo vratile pobedom. To je bila naša dužnost. Vidite kolika je bila motivacija, jer su one i pre ovoga bile na EP. Vidite svi koliki smo motiv svima",
rekla je Maljkovićeva.

Ana Dabović
je takođe kazala da je prepuna emocija.

"Previše emocija u meni, posebno zato što je sestrina poslednja utakmica, kao i našeg predsednika Dragana Đilasa kao predsednika. Puna je bila dvorana u Nišu, ali smo završile porazom. Tužna sam, ali ponosna na naš narod što nas je ispratio kao šampione"
, rekla je Ana Dabović.

"Teško je kad nismo na okupu, ali definitivno je trebalo bolje da odigramo. Mogu da zahvalim publici što je došla da nas isprati. Nadam se da smo prošli jer bismo u suprotnom na loš način ušli u istoriju, kao prvak koji ne može da brani titulu", rekla je Ana Dabović.

Ovo je Milici Dabović bila poslednja utakmica u dresu reprezentacije.

"Zadovoljna sam sobom. Govorila sam par miliona puta da nikad nezadovoljna nisam izašla sa terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati 100 odsto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore bez mene, to je najbitnije. Da shvate gde su, dostignu vrhunac i da sledeće godine opravdaju titulu. Ja im želim svu sreću. Jedino ostaje žal što neću više da igram sa svojom sestrom i biti s njom, jer neću stajati pored nje i pevati himnu, zato sam danas plakala tokom himne"
, rekla je Milica Dabović

Ona je kazala da će se sada posvetiti svom košarkaškom kampu za decu.

"Okupirana sam svojim životom, to jest dečici kojoj posvećujem pažnju, koja me obožavaju, otud i ta želja za kampom. To je ono što sam najviše želela: da ih učim ne samo kako se postaje košarkaš, već pre svega kako se postaje dobar čovek, jer posle toga možeš da postaneš ne samo dobar igrač nego i direktor, predsednik i sve ostalo", rekla je Milica Dabović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke