EL - Zvezdo, 'prepiši' od Reala

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.03.2015.
20:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida savladali su Galatasaraj u poslednjoj utakmici 9. kola grupe "E". Uprkos gromoglasnoj podršci sa tribina, desetkovani vicešampion Turske nije imao način da se suprotstavi favorizovanom protivniku.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Poslednja utakmica 9. kola TOP 16 faze u grupi "E" igrana je u dvorani "Abdi Ipekči" gde je Galatasaraj ugostio madridski Real i doživeo ubedljiv poraz.

Vicešampion Španije savladao je viceprvaka Turske rezultatom 71:107 (20:24, 14:33, 25:20, 12:30) a veći deo meča bio je težak za gledanje usled nemoći koju je pokazivao domaći sastav.

Pobeda Real Madrida protiv desetkovane ekipe Ergina Atamana ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje pa se igralo tek da se vidi sa kolikom razlikom će "Kraljevski klub" tući Galatu.

Trener turskog sastava u rosteru je imao desetoricu košarkaša od kojih su tek šestorica na terenu provela više od 15 minuta. Kada se uzme u obzir da je u završnici prvog dela povredu dožiceo Sinan Guler jasno je da su u "Abdi Ipekčiju" igrali miš i mačka.

Pablo Laso iskoristio je pomenute okolnosti da raporedi minutažu na sve igrače iz protokola a samo se Kej Si Rivers nije upisao u listu strelaca, dok su najefikasniji bili Rudi Fernandez (17 pts) i Andres Noćioni (16 pts).

Patrik Jang jedini je uspeo da se izborio sa ekipom Real Madrida pa je meč završio sa 19 postignutih poena i 8 skokova, a srpski internacionalci Vladmir Micov i Zoran Erceg nisu se posebno istakli pošto je Micov postigao 6 a Micov samo 2 poena uz smanjenu potrošnju.

Madriđani su do osme pobede u grupi "E" stigli na dan kada klub slavi 113. rođendan. Galatasaraj posle 9 utakmica ima skor 2-7 a u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke