EL - Zvezdini juniori preslišali Unikahu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.05.2015.
15:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedom su započeli učešće na završnom turniru Evrolige u Madridu za juniore. Šampion Srbije savladao je u prvom kolu špansku Unikahu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope u juniorskoj konkurenciji krenuo je u odbranu trofeja trijumfom na startu ovosezonskog završnog turnira koji se igra u Madridu.

Crvena zvezda Telekom savladala je Unikahu rezultatom 73:68 (25:14, 18:9, 22:17, 8:28) i tako upisala prvi trijumf u grupi "B".

Šampion Srbije i Evrope lagano je izašao na kraj sa vršnjacima iz Malage a konačan rezultat nije dobar pokazatelj onoga što je višeno na terenu.

Samo zbog opuštanja u poslednjoj deonici i činjenice da je trener Slobodan Klipa mešao karte u poslednjih deset minuta Crvena zvezda nije upisala znatno ubedljiviji trijumf.

Na ulasku u poslednju četvrtinu crveno-beli su imali 25 poena prednosti a onda su nosioci igre poslati na odmor pa je protivnik uspeo da ublaži poraz.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde Telekom bio je Boriša Simanić sa 13 poena i 6 skokova, a dvocifren učinak ostvarili su još Vojislav Stojanović (12 pts, 5 sk, 6 as) i Aleksa Radanov (10 pts, 6 sk, 4 as).

U drugom kolu grupe "B" Crvena zvezda Telekom u subotu igra protiv ekipe Spars iz Sarajeva, dok se u trećem kolu sastaje sa Žalgirisom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak_Doctora!
Thursday, 14.05.2015
20:49

Dominacija ce dugo da traje...Mnogo dugo braco :)

avatar
Skaut1
Thursday, 14.05.2015
16:05

Bravo klinci, finale je nesporno, nadajmo se da ćemo opet pobediti Real kao i prošle godine, doduše ove godine na njihovom terenu!