EL - Zvezdin stranac u 'Drim timu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.02.2016.
19:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom ostvario je odličan rezultat u prvoj rundi TOP 16 faze Evrolige, a jedan od prvotimaca šampiona Srbije zauzeo je mesto u idealnom timu drugog dela elitnog takmičenja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nakon prve runde takmičenja u TOP 16 fazi Evrolige specijalizovani portal "Eurohoops" izabrao je idealni tim koji broji dvanaestoricu igrača. Mesto u idealnoj ekipi zauzeo je i jedan od prvotimaca Crvene zvezde Telekom.

Novinari pomenutog portala sastavili su idealni tim na osnovu učinka igrača u TOP 16 fazi, ali je u obzir uzeto i to kako bi se odabrani košarkaši uklopili kada bi igrali u istoj ekipi.

Svoje mesto u idealnom timu TOP 16 faze Evrolige našao je krilni centar Crvene zvezde Telekom Kvinsi Miler koji je lani označen kao najbolji "ruki" u Evroligi.

"Kvinsi Miler želi da završi započeti posao u Zvezdi što se jasno može zaključiti na osnovu njegovih partija. Iako TOP 16 faza Evrolige predstavlja potpunu nepoznanicu za Zvezdinog Amerikanca, Miler prosečno beleži 13.6 poena i 4 skoka po meču" navodi novinar "Eurohoopsa".

Najbolja utakmica u TOP 16 fazi:


Već na početku utakmice sa Lokomotivom Kubanj videlo se da je Amerikanac u elementu. Postigao je brzih 12 poena i tako doneo svom timu dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini. Milerov učinak je napravio razliku na toj utakmici a Amerikanac je meč završio sa 24 poena i 4/5 u šutu za tri.

Uloga u "Drim timu":

Zahvaljujući tome što može da stvara šanse samom sebi Miler bi u ovom timu u potpunosti iskazao svoj ubilački instinkt. Kad god bi napad zakazao, Miler bi mogao da uzme loptu i da donosi poene, bilo sa pozicije krila ili krilnog centra. Svako ko bi mu stao na put bio bi počišćen.

Osim Kvinsija Milera mesto u "Drim timu" TOP 16 faze Evrolige zauzeli su Aleksej Šved (Himki), Malkom Dilejni (Lokomotiva Kubanj), Nando De Kolo (CSKA), Nik Kalates (Panatinaikos), Danijel Heket (Olimpijakos), Darijus Miler (Brose Baskets), Džastin Doelman (Braselona), Dario Šarić (Hrvatska), Jan Veseli (Fenerbahče), Janis Burusis (Laboral Kuća), Gustavo Ajon (Real Madrid).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Filip920
Friday, 19.02.2016
21:43

Cirbes je morao da se nadje ovde covek je ako ne najbolji onda u top3 centara u evropi

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 19.02.2016
21:23

Iskljucivo zbog Kvinsija Milera je Zvezda blizu top 8...Sjajan igrac.

avatar
Zerar Depardje
Friday, 19.02.2016
21:17

al ova evroliga reklamira Sarica :)

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 19.02.2016
22:33

Taman da napisem to ... Video bi da li bi bio u top 12 da je u Cedeviti....

avatar
Zerar Depardje
Saturday, 20.02.2016
11:57

Mislim da nema to mnogo veze sa klubovima,vise sa menadzerima.Oni su u njemu prepoznali dobar projzvod i kad god se nesto bira on je tu.Daleko od toga da je on los igrac ali misl;im da nije ono sto se predstalja u Americi.

avatar
Dusan Petrovic
Saturday, 20.02.2016
01:30

Tako su i Hezonju i on brze bolje otisao u NBA,a realno ni u Evropi nije medju najboljih 50