EL - Zvezda u agoniji, Bobi ne može sam!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
22:25
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su sedmi poraz u okviru TOP 16 faze Evrolige pošto su na startu druge runde deklasirani od strane viceprvaka Španije u Madridu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i jedini predstavnik naše zemlje u tekućoj evroligaškoj sezoni doživeo je najteži poraz od početka TOP 16 faze na gostovanju ekipi Real Madrida.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom deklasirani su u Madridu od strane Reala rezultatom 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15) a jedina svetla tačka tima Dejana Radonjića bio je fantastični Boban Marjanović koji je upisao "dabl-dabl" učinak.

Duel osvajača "Kupa Kralja" i "Kupa Radivoja Koraća" dobro je počeo za goste iz Beograda koji su u prvoj deonici stigli do najveće prednosti na utakmici (6:14) ali je ona bila kratkog maha.

Prvu četvrtinu Zvezda je rešila u svoju korist a već na početku druge domaćin je preuzeo kontrolu nad igrom i vrlo vrzo trasirao put ka pobedi.

Prvu dvocifrenu prednost Real je napravio na dva i po minuta pre odlaska na odmor (34:24) a najveću razliku u prvom delu domaći su napravili na kraju druge četvrtine koja je završena rezultatom 40:29.

Ekipa Dejana Radonjića uspela je da se vrati u meč sredinom treće četvrtine kada je Boban Marjanović položio loptu u obruč za 46:41 što je ujedno bio poslednji priključak koji je Zvezda imala.

Nakon pogotka Rudija Fernandeza prednost Real Madrida počinje da raste do maksimalnih +14 na kraju treće četvrtine. Totalni krah Crvena zvezda je doživela u poslednjoj deonici kada je broj izgubljenih lopti porastao do 17 a šut iz igre nikako nije išao pulenima Dejana Radonjića.

Madriđani su za to vreme "pumpali" prednost do maksimalnih 85:61 čime su Crvenoj zvezdi Telekom naneli najteži poraz u tekućoj sezoni!

Ono što treba naglasiti jeste podatak da su drugu utakmicu za redom u Evroligi crveno-beli imali očajan učinak u šutu za tri poena. Zvezdini košarkaši večeras su šutirali 1/14 za tri poena što sa onih 19 promašaja iz duela sa Žalgirisom rezultira jednom trojkom iz 33 pokušaja.

Najefikasniji igrači Real Madrida večeras su bili Džejsi Kerol sa 17 poena i 3 skoka, a dvocifren učinak ostvarili su još Rudi Fernandez (15 pts) i Serhio Rodrigez (13 pts).

Zvezdu je, kako je rečeno, predvodio Boban Marjanović sa 21 poenom i 13 skokova a priključio mu se Maik Cirbes sa 13 poena i 9 skokova.

Crvena zvezda Telekom ostaje zakovana za dno tabele grupe "E" sa skorom 1-7 a narednu utakmicu igra u "KombankAreni" protiv Makabija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke