EL - Zvezda "preslišala" Partizan za plasman na F4!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.03.2015.
17:10
Izvor: Sportske.net

Juniorska selekcija KK Crvena zvezda Telekom savladala je vršnjake iz Partizana u finalnom susretu evroliginog kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" pa će u Madridu braniti evropsku titulu osvojenu 2014. u Milanu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Uvertiru za večerašnji gradski derbi koji će košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom odigrati u okviru 23. kola ABA lige tokom popodneva su napravile juniorske selekcije dva tima.

Aktuelni šampion Evrope savladao je vršnjake iz Partizana rezultatom 73:51 (19:13, 21:18, 13:10, 20:10) i tako obezbedio sebi mesto na fajnal-foru Evrolige koji se na kraju sezone igra u Madridu.

Crvena zvezda Telekom nadirgala je ekipu Partizana u svakoj četvrtini a crno-beli su već na startu drugog poluvremena izgubili priključak a samim tim i finalni okršaj sa crveno-belima.

Najbolji pojedinci u pobedničkom sastavu bili su Nikola Popović (14 pts, 4 sk) i Aleksa Radanov (11 pts, 3 sk), dok je u ekipi Partizana NIS dominirao Miloš Glišić sa 15 poena i 6 skokova.

Evropski šampion vezaće tako peto uzastopno učešće na fajnal-foru Evrolige za juniore koji se ove godine održava u Madridu.

Podsećamo da će seniorske ekipe KK Partizan NIS i KK Crvena zvezda Telekom večeras (19.00) odmeriti snage u okviru 23. kola regionalne košarkaške lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke