EL - Zvezda od očaja do sjaja i nazad!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.02.2015.
22:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom bili su prežaljeni već posle deset minuta igre duela u Atini. Režirali su nesvakidašnji preokret, stigli na korak od trijumfa a onda izgubili od Panatinaikosa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije upisao je šesti poraz u TOP 16 fazi Evrolige iako je lako mogao do prvog "brejka" na gostovanju u Atini.

Nakon očajnog početka utakmice Zvezda se vratila u život, stekla 5 poena prednosti na četiri minuta pre kraja, a onda izgubila od Panatinaikosa rezultatom 74:69 (26:6, 11:23, 15:22, 22:18).

Dočekani u prepunoj "OAKA Areni", crveno-beli su doživeli košmaran početak utakmice. Domaćin je u prvih pet minuta napravio seriju 9:0 a izabranici Dejana Radonjića nisu uspevali da pogode ništa.

Tek je sredinom prve četvrtine Luka Mitrović upisao ofanzivni skok, ubacio loptu u obruč, pokrenuo Zvezdu sa nule.

Očajan šut iz igre koštao je goste iz Beograda mnogo u prvih deset minuta utakmice pa ne čudi što su "Zeleni" na prvu pauzu otišli sa 20 poena prednosti (26:6).

Totalni preokret dogodio se u drugoj deonici. Igrači dva tima kao da su zamenili uloge, PAO je bivao sve nesigurniji a Zvezdina dobra odborana omogućila je znatno bolji košgeterski učinak.

Krenuo je krajem druge četvrtine i šut van linije 6.75 pa je Markus Vilijams pogodio trojku iz desetog timskog pokušaja.

Znatno bolja igra u drugoj četvrtini osokolila je izabranike Dejana Radonjića koji u nastavku meča nastavljaju da grade svoju igru na dobroj odbrani i trasiraju put ka potpunom preokretu.

Batist
Foto: euroleague.net

Prvo vođstvo u završnici susreta crveno-beli uzimaju početkom četvrte četvrtine ali je rezultatska klackalica trajala sve do same završnice.

Samo četiri minuta pre kraja crveno-beli prave seriju 5:0 i stižu do +5 (60:65). U tim trenucima dogodio se psihološki pad pa niko od Radonjićevih izabranika nije znao šta sa loptom.

Greške su se nizale kao na traci a čini se da je tačka na trijumf Panatinaikosa stavljena dva i po minuta pre kraja kada Dimitris Dijamantidis pogađa trojku i poravnava na 65:65.

Odmah nakon Dijamantidisa trojku je pogodio i Sloter čime je domaćin ponovo preuzeo vođstvo i psihološku prednost.

Velika neizvesnost potrajala je do poslednjeg šuta Markusa Vilijamsa koji nije pogodio trojku pa je na drugoj strani Sloter položio loptu u obruč za peti trijumf "Zelenih" u TOP 16 fazi i šesti poraz Crvene zvezde Telekom koja se na taj način oprostila od "plej-ofa".

Najbolji pojedinci u pobedničkom sastavu bili su Ej Džej Sloter sa 16 poena i Esteban Batista sa 13 poena. Mora se ipak reći da je meč viner bio Dimitris Dijamantidis koji je vratio PAO u život trojkom u trenucima kada se lomio meč.

Sa druge strane Marjanović je upisao još jedan "dabl-dabl" od 17 poena i 10 skokova a iznenađujuće dobar bio je i Čarls Dženkins koji je ostvario isti poenterski učinak kao i gorostasni centar.


Dvocifren poenterski učinak u timu Dejana Radonjića imao je još samo Markus Vilijams sa 10 poena ali na kraju 19 izgubljenih lopti i očajan početak meča ostaju kao glavni uzrok večerašnjeg poraza.

Posle prve runde takmičenja u TOP 16 fazi evo kako izgleda tabela grupe "E":
1. Real Madrid 6-1
2. Panatinaikos 5-2
3. Makabi 5-2
4. Barselona 4-3
5. Alba Berlin 3-4
6. Galatasaraj 2-5
7. Žalgiris 2-5
8. Crvena zvezda Telekom 1-6

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak