EL - Zvezda hvata poslednji voz za Top 8 (19:00)

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.03.2015.
13:15
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli znaju kako se pobeđuje Galatasaraj, učinili su to na staru preliminarne faze Evrolige u tekućoj sezoni, sekunde su ih delile i od trijumfa u Istanbulu. Atamanova četa je tada slavila, kao i potom u Beogradu u prvom odmeravanju snaga u top 16 f

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Galata ulazi u duel 10. kola Top 16 faze protiv Crvene zvezde Telekom osokoljena pobedom nad najljućim rivalom Fenebahčeom u domaćem šampionatu (takmičenju koje je označeno kao apsolutni prioritet), tako da nema sumnje da će večeras, uprkos Atamanovim najavama, tražiti pobedu koja ostavlja 'promil' nade da može do naredne runde u elitnom takmičenju.

Ova utakmica je biti il' ne biti za oba tima, i jedni i drugi uoči nje imaju skor 2/7 i zauzimaju poslednje dve pozicije u grupi 'E', ko izgubi sigurno gubi šanse da se nađe u četvrtfinalu.

Pozitivna stvar za Zvezdu je što je trener Radonjić iskoristio priliku da odmori nosioce igre Marjanovića i Vilijamsa protiv Metalca, ali i to što je Galatasaraj ostao bez svog najboljeg igrača Karlosa Aroja. Iskusni plejmejker iz Portorika je nedavno napustio klub zbog neizmirenih dugovanaja.

Zbog nestabilne finansijske situacije, ekipa Galatasaraja je bila dosta tumbana ove sezone, čak 19 igrača je nastuplo ove sezone u Evroligi, a Sinan Guler je jedini košarkaš koji je igrao na svakom meču.

Pojačanja pred top 16 fazu donela su prevagu Atamanovoj ekipi u Beogradu, Džastin Karter i Patrik Jang su bili faktori izenađenja koji su odneli prevagu u 'Kombank Areni'.

Najviše pažnje treba obratiti na Zorana Ercega, najboljeg strelca Galate. Srspki krilni cetar je već zavio Zvedzu u crno u Istanbulu ove sezone kada je usled loše odbrane Luke Mitrovića trojkom sa pola terena doneo produžetak turskom timu u preliminarnoj fazi, iz koga se kasnijei izrodila i pobeda, ispostaviće se ključna za plasman u top 16 fazu.

Loša vest za Dejana Radonjića je to što ni na ovom meču neće moći da računa na Branka Lazića. Ipak, svi ostali su zdravi, spremni da pruže maskimum i da upišu treću pobedu u top 16 fazi, pobedu koja ostavlja nadu u plasman među osam najboljih ekipa na starom kontinentu.

Prošli duel Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom u 'Abdi Ipekči Areni' ostao je u senci pogibije Marka Ivkovića, taj momenat će sigurno biti dodatni motiv košarkašima beogradskih crveno-belih da 'ostave srce na terenu'.

Duel 10. kola top 16 faze grupe E između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom igra se večeras u 'Abdi Ipekči Areni' sa početkom u 19h.



Dueli večerašnjih rivala ove sezone:

'Kombank Arena' Beograg, 16. oktobar 2014: Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj 76:68

'Abdi Ipekči Arena' Istanbul, 21. novembar 2014: Galatarsaraj - Crvena zvezda Telekom 110:103 (produžeci)

'Kombank Arena' Beograd, 16. januar 2015: Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj 65:74




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 12.03.2015
14:36

Ma da, kako da ne, biti il' ne biti za oba tima...budite bar malo realniji! Ataman najavio da će odmarati neke igrače jer mu je prvenstvo važnije od €L pošto su mu šanse za plasman u TOP 8 skoro nikakve dok Radonjić odmara igrače za €L pošto je već zauzeo poziciju 1 u ABA dok u €L tek nešto veće šanse ima od Galatasaraja koji će odmarati igrače protiv Crvene zvezde Telekom.

avatar
Skaut1
Thursday, 12.03.2015
15:40

Pravi odmor je kada završiš sa takmičenjem u evropskim takmičenjima.nŠto se tiče odmaranja igrača, Atamanu ič ne verujem.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 13.03.2015
03:48

i naravno nikog nije odmarao