EL - Zvezda bacila 'fenjer' u Bosfor!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.03.2015.
20:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su (ne)očekivanu pobedu na gostovanju desetkovanoj ekipi Galatasaraja čime su vicešampionu Turske ostavili "fenjer" i vratili se u borbu za nešto bolju poziciju na tabeli grupe "E".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije izjednačio je rezultat u međusobnom skoru sa Galatasarajem pobedom u četvrtom međusobnom susretu koji je u četvrtak odigran u dvorani "Abdi Ipekči".

Desetkovani Galatasaraj nije bio kadar da se suprotstavi lideru ABA lige pa je Crvena zvezda Telekom na kraju slavila (ne)očekivano ubedljivo rezultatom 68:91 (16:21, 19:31, 16:15, 17:24).

Trener Galatasaraja večeras je rotirao desetoricu igrača koje je imao na raspolaganju ali u takvoj postavci stvari vicešampion Turske nije bio kadar da se suprotstavi raspoloženoj ekipi Dejana Radonjića.

Još sredinom druge četvrtine postalo je jasno da crveno-beli idu ka ubedljivoj pobedi a jedino što je domaćin uspeo jeste da tokom treće četvrtine smanji prednost Zvezde na pristojnih "-9".

Na pogon Jake Blažiča gosti su ubrzo povratili dvocifrenu prednost a do kraja meča obojica trenera rotirala su manje iskusne igrače koji su "otaljali" posao.

Šestorica košarkaša Crvene zvezde Telekom završila su utakmicu sa dvocifrenim brojem poena a prvi među jednakima bio je Jaka Blažič sa 19 pogodaka. Pratili su ga Boban Marjanović i Čarls Dženkins sa po 14 poena, po 12 su ubacili Mitrović i Cirbes, dok je 11 postigao Nikola Kalinić.



Desetkovani Galatasaraj imao je u svojim redovima trojicu košarkaša sa dvocifrenim brojem poena. Martinas Pocius postigao je 13 poena, Zoran Erceg 11, a Patrik Jang 10 poena. Vladimir Micov meč je završio sa 7 poena.

Raduje podatak da su crveno-beli nadomestili minus iz prve utakmice (65:74) pa sada imaju bolji skor i pobedu više u odnosu na Galatasaraj.

Možda će zvučati pretenciozno ali pobeda u Istanbulu ostavlja Zvezdu u trci za mesto koje vodi u četvrtfinale pošto na četiri kola pre kraja crveno-beli imaju 3 pobede i 7 poraza a do kraja TOP 16 faze sastaju se sa Barselonom, Albom, Žalgirisom i Panatinaikosom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Thursday, 12.03.2015
21:32

Ponos. Sjajna partija, Djenka i Jaka se raspucali. Mnogo dvocifrenih igraca, sestorica ja mislim. Markus se odmorio maksimalno, nije forsirao, podelio 5 asistencija za kratko vreme. Ne treba se zaletati, Galata je ocaj zivi, iako nije mala stvar pobediti nekog u TOP 16 sa vise od 20 razlike u gostima. Odlican sut za tri poena, skoro 50%, sut za 2 preko 60%, 25 asistencija. Neka ovo bude samo zalet za buduce pobede do kraja sezone. Napred Zvezdo.