EL - Žoc nadmudrio kuma, Bogdan povređen!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.02.2015.
21:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Efes u velikom istanbulskom derbiju i tako nastavili seriju pobeda na gostujućim terenima. Sjajnu partiju prikazao Nemanja Bjelica a brine povreda Bogdana Bogdanovića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najuzbudljivija utakmica 7. kola TOP 16 faze Evrolige odigrana je u Istanbulu gde su snage odmerili gradski rivali Anadolu Efes i Fenerbahče Ulker.

Okršaj dva kluba koje sa klupe predvode kumovi Željko Obradović i Dušan Ivković pripao je gostima koji su utakmicu prelomili tek u poslednjem minutu.

Fenerbahče Ulker slavio je rezultatom 71:77 (11:13, 22:23, 20:18, 18:23) čime je konačno uzeo skalp gradskom rivalu.

Neizvesnost je trajala do poslednjeg minuta susreta a rezultatska klackalica pretegla je na stranu Fenerbahčea nakon trojke koju je pogodio Endrju Gaudlok.

Tim Dušana Ivkovića našao se u nezavidnom položaju pa je uz hvatanje priključka pravio i brze faulove ali Rikiju Hikmenu ruka nije zadrhtala.

Sa četiri vezana poena sa linije penala Hikmen je zadržao prednost na strani Fenerbahčea a tačku na trijumf gostiju stavio je sjajni Nemanja Bjelica ukradenom loptom i zakucavanjem.

Srpski internacionalac postigao je 14 poena i ostvario 7 skokova, dok je Bogdan Bogdanović doživeo povredu skočnog zgloba u 15. minutu posle čega nije ulazio u igru.

Na drugoj strani Nenad Krstić je postigao 8 poena i ostvario 4 skoka za svega 13 minuta koliko je proveo u igri.

Posle sedam kola u grupi "F" vode Olimpijakos i CSKA sa skorom 6-1, a prati ih Fenerbahče sa 5 pobeda i 2 poraza. Četvrtu poziciju u grupi zauzima Efes sa 4 pobede i 3 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 14.02.2015
12:15

Vec se zna: Real Madrid, Makabi, PAO, Barselona, CSKA, Olimpijakos, Efes i Fenerbahce.