EL - Žalgirisu duel "zelenih"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.11.2015.
20:32
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici šestog kola grupe "C" košarkaši Žalgirisa savladali su Zelenu Goru na domaćem terenu upisavši tako treći trijumf.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa upisali su treći trijumf na startu druge runde grupne faze takmičenja u Evroligi pošto su u "Žalgirio Areni" savladali Zelenu Goru rezultatom 67:56 (17:14, 19:15, 21:20, 10:7).

Do treće pobede Litvanci su stigli nošeni odličnom igrom Pauliusa Jankunasa koji je za 30 minuta postigao 16 poena, ostvario 7 skokova i zabeležio 4 asistencije.

Na drugoj strani prednjačio je Mateuš Ponitka sa 15 poena i 7 skokova, s tim što je upravo ovaj igrač u završnici vezao četiri promašaja sa penala i tako propustio priliku da vrati Zelenu Goru u igru.

Žalgiris se posle šest odigranih utakmica nalazi na trećoj poziciji na tabeli grupe "C", a pored dva trijumfa nad Zelenom Gorom litvanski sastav je tukao i Pinar Karšijaku u gostima.

Poljski šampion upisao je peti poraz i jasno je da Zelena Gora nema velike šanse da se domogne četvrte pozicije koja bi je odvela u TOP 16 fazu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke