EL - Žalgiris čuva nadu za TOP 8

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
20:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Žalgirisa savladali su Galatasaraj u prvoj utakmici 8. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" čime su zadržali nadu da mogu do plasmana među osam najboljih selekcija na "Starom kontinentu".

zalgiris.lt
zalgiris.lt

Povezane vesti

Druga runda takmičenja TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" počela je duelom Žalgirisa i Galatasaraja u Kaunasu gde je litvanski sastav ostvario pobedu koja ga ostavlja u trci za plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Šampion Litvanije slavio je rezultatom 72:57 (23:8, 19:16, 12:19, 18:14) čime je nadomestio zaostatak iz prvog duela sa Galatasarajem i preskočio viceprvaka Turske na tabeli grupe "E".

Žalgiris je do treće pobede u grupi "E" stigao zahvaljujući sjajnoj timskoj igri ali i usled činjenice da su izabranici trenera Krapikasa Gintarasa imali sjajno šutersko večer.

Prvi susret dva tima završen je pobedom Galatasaraja rezultatom 78:69 ali je Žalgiris uspeo da nadomesti zaostatak od 9 poena i obezbedi sebi bolji međusobni skor u odnosu na večerašnjeg rivala u slučaju da odnos pobeda i poraza bude izjednačen.

Meč viner u ekipi Žalgirisa bio je Paulius Jankunas sa 12 poena i 9 skokova, a dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Ulanovas sa 11 i Čeri sa 10 poena.

Gosti iz Istanbula nastupili su bez pomoći povređenog Karlosa Aroja a najbolji pojedinac u timu Ergina Atamana bio je Sinan Guler (16 pts, 7 sk). Srpski internacionalci Zoran Erceg i Vladimir Micov postigli su po 6 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke