EL - Žalgiris bežao od Lokomotive i negativnih rekorda

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.11.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Žalgirisa pretrpeli su ubedljiv poraz na gostovanju Lokomotivi Kubanj iz Krasnodara ali i pored toga mogu da budu srećni jer su bili na pragu rušenja nekoliko negativnih rekorda.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Krasnodarska Lokomotiva Kubanj upisala je šetu pobedu u grupnoj fazi Evrolige čime je praktično obezbedila plasman u TOP 16 fazu iako zvanična potvrda tek treba da usledi.

Ruski sastav deklasirao je Žalgiris u Krasnoradu rezultatom 80:50 (28:14, 25:3, 12:10, 15:23) čime je zacementirao svoje mesto u vrhu tabele evroligaške grupe "C".

Kada se uzme u obzir kako je tekla utakmica, može se slobodno konstatovati da su gosti iz Kaunasa dobro prošli, pošto su posle 20 minuta igre imali 36 poena zaostatka, a u drugoj deonici su postigli samo 3 poena!

Već na poluvremenu Žalgiris je bio na korak od obaranja dva negativna rekorda Evrolige, ali je sa tri postignuta poena u četvrtini premašio učinak Benetona i Marusija koji su 2005. i 2011. godine postigli po dva poena za deset minuta igre.

Da je Lokomotiva Kubanj postigla još tri poena u prvom poluvremenu Žalgiris bi "nadmašio" Montepaski koji je 2011. godine na poluvremenu imao 38 poena zaostatka u duelu sa Olimpijakosom.

Tokom drugog poluvremena Žalgiris je nakako dogurao do 50 postignutih poena što u mnogome ima veze sa činjenicom da su košarkaši Lokomotive digli nogu sa papučice za gas.

U pobedničkom sastavu igrači su lepo rasporedili minutažu i poenterski učinak, a najefikasniji među jednakima bio je Jevgenij Voronov sa 14 poena i 3 skoka. Viktor Klaver zabeležio je dabl-dabl učinak sa 10 poena i 10 skokova.

Jan Vujukas (15 pts, 6 sk) i Brok Motum (14 pts, 7 sk) bili su najefikasniji pojedinci u poraženom timu.

Nakon večerašnjeg trijumfa Lokomotiva Kubanj ima skor 6-1 i ukoliko Panatinaikos savlada Pinar Karšijaku obezbediće plasman u TOP 16 fazu premda je to izvesno bez obzira na sam rezultat meča u Izmiru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke