EL - Uniks savladao Žalgiris za plasman u TOP 16

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.12.2014.
19:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Uniksa plasirali su se u TOP 16 fazu Evrolige nakon večerašnje pobede nad Žalgirisom u okviru 9. kola grupe "A".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Današnji program utakmica 9. kola grupne faze Evrolige otvoren je u Kazanju gde su domaći Uniks i Žalgiris imali direktan okršaj u borbi za mesto koje vodi u TOP 16 fazu.

Prošlosezonski finalista Evrokupa slavio je rezultatom 73:60 (20:19, 14:17, 19:8, 20:16) nakon preokreta u drugom poluvremenu koji je obezbedio Uniksu i plasman u TOP 16 fazu.

Uniks je prvu utakmicu u Kaunasu izgubio rezultatom 77:71 a kako je večeras, kolo pre kraja, preskočio Žalgiris na tabeli sa pobedom više, trijumf od 13 poena razlike garantuje ruskom sastavu mesto u narednoj rundi takmičenja bez obzira na ishod duela sa Nižnjim.

Kit Lengford i D'or Fišer bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu sa po 16 postignutih poena, dok je Džejms Anderson bio najbolji pojedinac gostujućeg tima sa 12 poena i 6 skokova.

Na tabeli grupe "A" vodi Real Madrid sa skorom 6-2 ali će Anadolu Efes večeras preskočiti Kraljevski klub bude li na domaćem terenu savladao Nižnji Novgorod.

Uniks je sada treći sa 5 pobeda i 4 poraza, Žalgiris je četvrti sa pobedom manje, a Nižnji večeras mora do pobede ukoliko želi da zadrži minimalne šanse za plasman u TOP 16, imajući u vidu da ima pobedu manje i lošiji međusobni skor u duelu sa Žalgirisom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke