EL - Uniks kao Zvezda, izgubio dobijen meč

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.10.2016.
19:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Uniksa doživeli su večeras sudbinu Crvene zvezde mts, pošto su uspeli da izgube već dobijenu utakmicu sa Barselonom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Takmičenje u novoj evroligaškoj sezoni nastavljeno je večeras utakmicom koja je odigrana u Kazanju, a u kojoj su košarkaši Uniksa ugostili špansku Barselonu.

Ekipi Jevgenija Pašutina dogodilo se nešto slično što i našoj Crvenoj zvezdi mts u četvrtak veče, pošto su u završnici uspeli da izgube "već dobijen" meč.

Barselona je slavila u Kazanju rezultatom 69:63 (23:21, 11:15, 9:15, 26:12) iako je sredinom poslednje četvrtine imala zaostatak od četrnaest poena.

Šest i po minuta pre kraja meča Uniks je vodio rezultatom 58:44 (+14) ali je Barselona maestralnom odbranom uspela da limitira domaćina na svega pet poena do kraja susreta, a da na drugoj strani naniže gotovo dvadeset poena.

Tajris Rajs je tri minuta pre kraja doneo izjednačenje Kataloncima, a kada je Huan Karlos Navaro pogodio trojku iz "step back" pozicije bilo je jasno ko će slaviti pobedu.

Ubedljivo najbolji pojedinac na meču bio je Džastin Dolman sa 23 poena, 5 skokova i sa po dve asistencije i ukradene lopte, dok su Huan Karlos Navaro i Ante Tomić dodali po 13 poena. Tajris Rajs nije imao šutersko veče (1/10 za dva, 1/5 za tri) ali je zato sa 9 asistencija razigravao saigrače.

Na drugoj strani se izdvojio Kit Lengford sa 14 poena i 5 asistencija, a pratio ga je Latavijus Vilijams sa 12 poena i 15 skokova.

U narednom kolu Uniks gostuje Bambergu, dok Barselona dočekuje Fenerbahče.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke