EL - Unikahi prva pobeda u Zvezdinoj grupi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.12.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica Evroligine TOP 16 faze u grupi "E" odigrana je u Malagi gde je domaća Unikaha savladala tursku Darušafaku.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Unikahe iz Malage ostvarili su prvu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige, pošto su večeras na domaćem terenu bili bolji od Darušafake i slavili rezultatom 70:62 (14:16, 15:16, 25:21, 16:9).

Španski sastav nastupio je bez povređenog Stefana Markovića ali je u timu bio Demarkus Nelson koji je doveden kao zamena za srpskog internacionalca.

Tim Đoana Plaze loše je odigrao prvo poluvreme, ali je zato u nastavku zaigrao organizovanije i preokrenuo situaciju na parketu. Serijom u završnici treće i početkom četvrte četvrtine Unikaha je prelomila meč i stigla do prvog trijumfa.

Prvotimac Unikahe Edvin Džekson postigao je 20 poena, dok je Nemanja Nedović za 15 minuta na terenu postigao 3 poena uz isto toliko asistencija. Novajlija Demarkus Nelson upisao je prve minute u dresu Unikahe i za sedam minutu ostvario 3 asistencije.

Gostujući sastav predvodio je bivši igrač Partizana Semih Erden sa 15 poena i 11 skokova, dok su ostali igrači Darušafake ostali ispod dvocifrenog učinka.

U sredu su na programu još dve utakmice u grupi "E" a sastaće se Anadolu Efes i Crvena zvezda Telekom, odnosno Fenerbahče - Panatinaikos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke