EL - Trojica Srba među 'dežurnim krivcima'

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.02.2016.
10:58
Izvor: Sportske.net

Trojica srpskih košarkaša našla su mesto u rubrici "Dežurni krivci" koju je Evroliga pokrenula na početku tekuće sezone.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Utakmicama sedmog kola stavljena je tačka na prvu rundu TOP 16 faze takmičenja u Evroligi.

Srpski internacionalci imali su zapažen učinak u 7. kolu pa ne čudi što su čak trojica reprezentativaca naše zemlje završila u rubrici "Dežurni krivci".

Radi se o analizi onoga što se moglo videti u toku prethodnog kola, odnosno o isticanju najboljih pojedinaca. Svoje mesto među "dežurnim krivcima" našli su Majk Džejms (Laboral Kuća), Miloš Teodosić (CSKA), Miroslav Raduljica (Panatinaikos), Gustavo Ajon (Real Madrid) i Marko Gudurić (Crvena zvezda Telekom).

Miloš Teodosić: Nije prvi put da se njegovo ime nađe na poternici. Kriminalni um srpskog odmetnika je nenadmašan, kao i njegova odlučnost kada dođe vreme za akciju.

Milos Teodosic
Foto: euroleague.net

Poznat je po svojoj kreativnosti kada se radi o nedelima, što je pokazao u pobedi CSKA nad njegovom nekadašnjom bandom, Olimpijakosom. Postigao je 21 poen, ubacio 10 od 11 bacanja i imao pet asistencija. Jednostavno rečeno, Moskva je njegova teritorija.

Miroslav Raduljica: Još jedan izvršilac srpskog porekla koji je na poternici ove nedelje - drugačija je osoba nego što biste mogli da pomislite. Varate se ako mislite da je on prosto brutalan, jer ima jedinstven kriminalni um, koji koristi snagu sa gracioznošću.

Miroslav Raduljica
Foto: euroleague.net

Prema mnogim svedocima njegovih dela, ima i čudan smisao za humor. A svi su se u OAKA areni smejali kada je uništio Efesove visoke momke sa 23 poena i osam skokova u trijumfu kojim je Panatinaikos povratio primat.

Marko Gudurić: Kažu da grom ne udara dvaput u isto mesto, ali on je to upravo učinio. Jedan od najmlađih pljačkaša na opasnim beogradskim ulicama ponovio je svoj zločin koji je nedavno učinio protiv Bajerna.

Marko Guduric
Beta/BranislavBožić/Ds

Sada je stradala Cedevita. Pojavio se niotkud i ubacio devet poena u poslednjoj četvrtini. Ukupno je dao 14 za Zvezdinu novu pobedu. Tajming ne možete da naučite, a ovaj huligan ga ima u krvi.

Utakmice osmog kola TOP 16 faze Evrolige na programu su 25. i 26. februara, a nadamo se da će srpski odmetnici nastaviti da pustoše terene širom Evrope kao što su to činili u dosadašnjem toku sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke