EL - Trojica dele zvanje MVP-a

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.04.2017.
12:46
Izvor: Sportske.net

Prvi put u istoriji Evrolige nagrada za najkorisnijeg igrača u plej-of fazi takmičenja odlazi u ruke trojice igrača.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Prve i druge utakmice četvrtfinalne faze obeležili su sjajni nastupi Bogdana Bogdanovića koji je tako dva puta poneo zvanje najkorisnijeg igrača, a u trećem kolu nagrada je otišla u ruke trojice košarkaša.

Evroliga je na zvaničnom sajtu saoštila da nikada ranije u plej-of fazi MVP priznanje nije otišlo u ruke trojice igrača, tako da je ovo podatak za novu stranicu istorije elitnog takmičenja.

Nagradu za najkorisnijeg igrača trećih mečeva četvrtfinalnih serija plej-ofa u Evroligi podeliće Gustavo Ajon (Real Madrid), Luka Dončić (Real Madrid) i Brajant Danston (Anadolu Efes).

Pomenuti igrači sakupili su isti broj indeksiranih poena (23), a najefikasniji je bio Gustavo Ajon sa 18 postignutih poena.

Centar Real Madrida upisao je 18 poena, 9 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte u pobedi nad Darušafakom, dok je njegov saigrač Luka Dončić postigao 13 poena i ostvari 8 skokova.

Brajant Danston je u trijumfu Anadolu Efesa nad Olimpijakosom upisao 16 poena (7/10 za dva) i ostvario 9 skokova, pa je sa dvojcem Real Madrida podelio zvanje MVP-a.

Bolji učinak od pomenutog trija imao je centar Darušafake Ante Žižić (indeks 28) ali je turski sastav poražen od Reala pa se Hrvat nije našao u konkurenciji za priznanje najkorisnijem igraču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Thursday, 27.04.2017
16:37

Slovenac Luka Dončič talenat neviđen posle Dražena najbolji košarkaš u ovim godinama !!