EL - Teo častio Nižnji pa mu ugasio svetlo!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.01.2015.
20:22
Izvor: Sportske.net

Košarkaši CSKA nastavili su pobedonosnu seriju u Evroligi pošto su posle produžetka savladali Nižnji iz Novgoroda u okviru 5. kola TOP 16 faze Evrolige uz sjajnu partiju Miloša Teodosića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Peto kolo TOP 16 faze Evrolige otvoreno je ruskim derbijem u Moskvi gde su se sastali CSKA i Nižnji iz Novgoroda.

"Armejci" su se revanširali Nižnjem za jedini poraz koji im je ekipa iz Novgoroda nanela u tekućoj sezoni vezavši tako 15 uzastopnu pobedu u Evroligi!

CSKA je slavio tek nakon produžetka rezultatom 103:95 (24:19, 18:21, 27:22, 19:26, 15:7) a srpski internacionalac Miloš Teodosić upisao je još jednu sjajnu partiju.

Moskovljani su na pet minuta do kraja susreta imali 11 poena prednosti (86:75) ali je potom usledio neshvatljiv pad u igri koju je protivnik iskoristio i serijom 9:0 uspeo da uhvati priključak.

U neizvesnoj završnici Miloš Teodosić je propustio da dokusuri Nižnji sa linije penala a potom je napravio nepotreban prekršaj koji je omogućio Tejloru Ročestiju da meč odvede u produžetak.

Ono što mu nije pošlo za rukom na kraju utakmice Teo je uradio već na početku produžetka kada je vezao 9 poena i rešio pitanje pobednika. Srbin je utakmicu završio sa 25 postignutih poena (2/8 za dva, 5/10 za tri), 4 skoka i 6 asistencija.

CSKA ostaje jedini neporaženi klub u Evroligi u tekućoj sezoni u kojoj je jedini poraz doživeo jesenas u VTB ligi baš protiv Nižnjeg iz Novgoroda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke