EL - Šved i Himki režirali prvo iznenađenje u TOP 16!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.12.2015.
20:01
Izvor: Sportske.net

Već na startu TOP 16 faze Evrolige viđeno je veliko iznenađenje pošto je Himki uspeo da savlada CSKA pogotkom Alekseja Šveda 1.5 sekundi pre kraja meča.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vrlo interesantna i uzbuljiva utakmica viđena je u Moskvi na startu TOP 16 faze Evrolige. Himski i CSKA dokazali su zašto se smatraju favoritima za plasman u TOP 8 a klub iz Podmoskovlja uspeo je da priredi iznenađenje i savlada poznatijeg rivala.

Pogotkom Alekseja Šveda na 1.5 sekundi pre kraja utakmice Himki je slavio rezultatom 91:89 (21:29, 20:22, 28:20, 22:18) i tako upisao prvu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige.

Malo ko se nadao da će Himki večeras imati šansu da savlada CSKA, posebno nakon rezultata koji je bio ispisan na semaforu posle 15 minuta igre. "Armejci" su posle poena Nikite Kubanova sa linije penala stigli do maksimalne prednosti od 14 poena razlike (41:27), ali je Himki uspeo da se vrati u igru do odlaska na odmor.

Da Kori Higins nije pogodio trojku sa pola terena u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Himki bi na odmor otišao sa "samo" 7 poena zaostatka ali je prvotimac CSKA uspeo da održi svoj tim na dvocifrenoj prednosti posle 20 minuta igre.

Domaćin je mnogo bolje odigrao treću deonicu i potpuno se vratio u rezultatski egal, da bi posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini stigao do preokreta i maksimalne prednosti od 8 poena (80:72).

Usledila je mini serija CSKA iz Moskve kojom gosti smanjuju na 80:78 što je garantovalo uzbuljivu završnicu.

Najbolji pojedinac na meču Aleksej Šved preuzeo je odgovornost u poslednjem napadu Himkija i pogotkom na 1.5 sekundi pre kraja doneo svom timu važnu pobedu na startu takmičenja.

Srpski internacionalac Miloš Teodosić imao je šansu da u poslednjoj sekundi trojkom iz kornera donese pobedu svom timu ali je lopta završila na obruču.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je Aleksej Šved sa 28 poena, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok su u ekipi CSKA dominirali Nando De Kolo sa 20 poena i 6 asistencija, odnosno Miloš Teodosić sa 18 poena i 7 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Tuesday, 29.12.2015
22:02

зато је и најплаћенији играч европе,још на почетку сезоне писао сам да ће химки бити велико изненађење,ја их видим чак и на ф4

avatar
Tuesday, 29.12.2015
21:19

Jeste CSKA bio favorit, ali pobeda Himkija nije iznenađenje!