EL - Spanulis i Ribas pokvarili Nedovićev debi iz snova!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.11.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nemanja Nedović debitovao je u dresu Valensije na gostovanju Olimpijakosu a srpskom internacionalcu izmakao je epitet junaka zbog greške koju je u poslednjem napadu napravio njegov saigrač Po Ribas.

Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa za dlaku su izbegli prvi poraz u grupnoj fazi Evrolige pošto su večeras savladali Valensiju rezultatom 77:76 (26:21, 19:19, 9:20, 23:16) u duelu koji je imao dramatičnu završnicu.

Izabranici Velimira Perasovića lako su mogli da "skinu skalp" nekadašnjem prvaku Evrope a Nemanju Nedovića desetinke su delile od debija iz snova.

Valensija je fantastičnom igrom na startu četvrte deonice napravila deset poena prednosti ali je unda usledio odgovor domaćih i neizvesna završnica u kojoj je Valensija imala šut za pobedu.

Pri vođstvu Olimpijakosa 77:76 Valensija je imala čeoni aut a lopta je bila namenjena Nemanji Nedoviću koji je uspeo da pogodi trojku za trijumf ali se ispostavilo da je vreme već isteklo.

Grešku je na sekund pre kraja napravio Po Ribas koji se okliznuo i tako zakasnio sa asistencijom pa Nedović nije imao dovoljno vremena da šut uputi pre zvuka sirene.

Srpski internacionalac na debiju za Valensiju postigao je 6 poena i ostvario 4 asistencije a nikako se ne sme zaboraviti da je Vladmir Lučić zablistao u Pireju pošto je za 33 minuta ubacio 16 poena (1/4 za dva, 3/3 za tri i 5/6 sa penala) i dodao 3 skoka.

Junak grčkog sastava još jednom je bio neprevaziđeni Vasilis Spanulis koji je sipao trojke u trenucima kada Olimpijakos nije imao rešenje za odbranu Valensije.

Vicešampion Grčke ostaje lider na tabeli grupe "D" sa skorom 6-0, dok Valensija ostaje na dnu tabele sa skorom 1-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Thursday, 20.11.2014
22:01

Dobar je Nedovic kao playmaker ali je jako slab suter.. Veceras se dva puta jedva dobacio do prvog obruca za 3 poena sto je smesno s obzirom da dolazi iz NBA lige gde je trojka jos udaljenija od kosa..

avatar
Delije Crna Gora
Thursday, 20.11.2014
21:58

Nemanja, Delijo, doktore!!!