EL - Sigurne pobede Barse i Fenera

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.11.2015.
21:23
Izvor: Sportske.net

U terminu od 19h odigrane su još dve utakmice 7. kola preliminarne faze Evrolige. Srpksi košarkaši imali sasvim solidne nastupe, a najprijatnije je iznenadio mladi Bugarin iz tabora Katalonaca.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U grupi A, u kojoj se nalazi i jedini srpski predstavnik Crvena Zvezda Telekom, Fenerbahče je u Istanbulu očekivano bez većih problema savladao Strazbur, revanširao se Francuzima za izenađujući poraz u gostima i učvrtio se na čelu tabele.

Ekipa Željka Obradovića trijumfovala je rezultatom 81:64, a pitanje pobednika je nije postavljalo nijednog trenutka.

Najefiaksniji u turskom timu bio je Jan Veseli sa 20 poena, dvocifreni su bili još Ekpe Judo (15 pts) i Bogdan Bogdanović koji je postigao 13 poena i uz to imao 3 asistencije i 2 skoka za pola sata provedenih u igri. Nikola Kalinić je igrao 22 minuta i za to vreme postigao 6 poena, imao 4 skoka, 3 asisetncije i jednu krađu.

Kod čete Vensana Kolea je odskočio trio Vladimir Golubović, Mardi Kolins i Rodrig Boboa, sva trojica su ubacila po 14 poena, ali to nije bilo dovoljno za izenađenje na Bosforu.



Podsećamo da je nešto ranije Pešićev Bajern napravio iznanađenje u Podmoskovlju i došao do treće pobede u Evroligi.

U prvom meču grupe C Barselona je bila ubedljiva protiv Zelene Gore u gostima, iako su joj Poljaci zadali dosta muka u 'Blaugrani' pe nešto više od mesec dana.

Katalonci upisali šestu pobedu i to rezultatom 93:64, a koliko su bili dominantni najbolje svedoči podatak da su se svi igrači iz ete Ćabija Paskvala upisali u strelce osim Markusa Eriksena.

Najprijatnije je iznenadio Aleksandar Vezenkov, 20-godišnji Bugarin je odigrao 'perfektnu' partiju, postigao je 15 poena bez ijednog jedinog promašaja (1/1 za dva, 3/3 za tri, 4/4 penali) uz po dva skoka i asitenenicje i jednu krađu za nešto manej od 22 minuta.

vezenkov

Jedini efikansiji od nejga bio je Aleks Abrines koji je broja do 16, a dovcifren košgeterski učinak imali su još Karlos Arojo (15 pts), Ante Tomić (12 pts) i Tomaš Satoranski (10 pts).

U taboru Zelene Gore poslovično najbolji Marijuš Pontika je postigao 11 poena, jedan manje ubacili su Adam Hričanijuk i naš Dejan Borovnjak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke