EL - Šampion nadmašio sopstveni rekord

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.12.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Poslednje takmičarsko kolo preliminarne runde takmičenja u Evroligi obeleženo je novim rekordom po broju asistencija koji su postavili košarkaši Real Madrida.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednje kolo grupne faze takmičenja u Evroligi donelo je rasplet po pitanju plasmana u TOP 16 rundu ali i jedan novi rekord koji su postavili košarkaši Real Madrida.

Aktuelni šampion Evrope ubedljivo je savladao Strazbur u "Barklis Centru" a ekipa Pabla Lasa ukupno je zabeležila 36 asistencija što je novi evroligaški rekord.

Dosadašnji rekord iznosio je 33 asistencije na utakmici a dva puta su do te cifre stizali igrači Real Madrida, dok je CSKA u drugom kolu tekuće sezone izjednačio rekord Kraljevskog kluba.

Novi rekord postavljen je, pre svega, zahvaljujući tome što su čak šestorica košarkaša Real Madrida imali po četiri ili više asistencija a predvodio ih je mladi Luka Dončić sa 7 dodavanja.

Košarkaši Real Madrida na kraju su obezbedili plasman u TOP 16 fazu Evrolige pa ostaje da vidimo kako će aktuelni šampion igrati u nastavku takmičenja imajući u vidu slabašnu formu u preliminarnoj rundi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio (La Decima)
Saturday, 19.12.2015
19:07

Real je prvi dio sezone odigrao ispod ocekivanja, ali mislim da su sad se pronasli i da ostali nece dobro proci protiv njih. Real ima najjaci roster u Europi, prosle sezone su tukli sve redom, ove sezone su jos jaci.

avatar
pjer
Saturday, 19.12.2015
20:32

u kom smislu jaci, njihov kvalitet pokazuju rezultati, ovu rundu nece proci.

avatar
pjer
Saturday, 19.12.2015
22:26

jaci roster a slabiji rezultati??

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Saturday, 19.12.2015
20:51

Njihov kvalitet su pokazali rezultati prosle sezone kad su osvojili sve sto se moglo osvojiti. Ove sezone imaju jos jaci roster.