EL - Renfro MVP, Bobi najbolji skakač

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.04.2015.
11:21
Izvor: Sportske.net

Drugi put u tekućoj sezoni titula najkorisnijeg igrača kola u TOP 16 fazi otišla je u ruke prvotimca Albe, dok je rekorder Boban Marjanović bio najbolji skakač 13. kola.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Šest godina nijedan košarkaš Albe nije uspeo da se domogne zvanja najkorisnijeg igrača kola u TOP 16 fazi Evrolige a onda su za svega nekoliko nedelja dvojica momaka iz ekipe Saše Obradovića stigli do laskavog priznanja.

Pre Renfroa titula najkorisnijeg igrača kola iz redova Albe otišla je u ruke Redžija Redinga koji je bio najbolji u 9. kolu.

Ovoga puta najkorisniji pojedinac 13. kola TOP 16 faze Evrolige bio je Aleks Renfro, prvotimac Albe koji je dao veliki doprinos u važnoj pobedi nemačkog sastava na gostovanju Panatinaikosu.

Sa 16 postignutih poena, 9 asistencija, 4 skoka i nijednom izgubljenom loptom, Aleks Renfro je sakupio 28 indeksiranih poena što je bio najbolji učinak u 13. kolu TOP 16 faze.



Kada su u pitanju lideri u različitim statističkim parametrima valja istaći da je Boban Marjanović završio na vrhu liste najboljih skakača u pretposlednjem kolu sa 12 pokupljenih lopti pod obručima.

Već smo pisali o tome da je centar Crvene zvezde Telekom postavio rekord po broju ostvarenih "dabl-dabl" učinaka u jednoj sezoni a do njega je stigao zahvaljujući novoj sjajnoj partiji u duelu sa Žalgirisom.

Naredne nedelje na programu je poslednje kolo TOP 16 faze Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke