EL - Reding 'ukrao' slavu Bobinatoru!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
10:51
Izvor: Sportske.net

Centar KK Crvena zvezda Telekom Boban Marjanović moraće da se zadovoljni titulom najboljeg skakača 9. kola TOP 16 faze pošto mu je zvanje najkorisnijeg pojedinca izmaklo iz ruku usled sjajnog izdanja Redžija Redinga.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najkorisniji igrač prve faze takmičenja u Evroligi Boban Marjanović upisao je još jednu fantastičnu partiju u trijumfu Crvene zvezde Telekom nad prvakom Evrope Makabijem (89:76).

Centar crveno-belih prinudno je morao da se zaustavi na 19 poena i 17 skokova pošto je u završnici meča imao nešto manju minutažu usled nezgodnog pada prilikom kojeg je zadobio udarac u leđa i glavu.

Sa takvim 'dabl-dabl' učinkom 'Bobinator' je upisao 32 indeksirana poena, dovoljno da se nađe na drugoj poziciji kada je lista najkorisnijih igrača 9. kola TOP 16 faze Evrolige u pitanju.

Titula najkorisnijeg igrača 9. kola pripala je beku berlinske Albe Redžiju Redingu koji je u trijumfu Obradovićevog tima nad Žalgirisom postigao 27 poena (6/11 za dva, 3/3 za tri), ostvario 7 skokova i upisao 5 asistencija.



Reding je zvanje MVP-a 9. kola TOP 16 faze obezbedio sa 36 indeksiranih poena, četiri više od drugoplasiranog Bobana Marjanovića će morati da se zadovolji priznanjem za najboljeg skakača kola (17 skokova).

Ono što sve navijače, a posebno čelnike Crvene zvezde Telekom može da raduje, jeste podatak da se Boban Marjanović nalazi na sjajnom putu da objedini titule najkorisnijeg igrača grupne i TOP 16 faze Evrolige.

Gorostasni centar trenutno se nalazi na liderskoj poziciji najkorisnijih igrača TOP 16 faze kada je zbirna statistika u pitanju sa prosekom od 24.2 indeksirana poena po meču. Iza Mrajanovića trenutno je plejmejker Nižnjeg Tejlor Ročesti (23.1), dok treće mesto za sada drži saigrač crnogorskog reprezentativca Artsiom Parakuski (22.6).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Saturday, 07.03.2015
12:13

Skuplja dosta lopti, sto je dobro jer koristi visinu. Ne znam zbog cega, ali nekako mi se cini da ga Radonjic ne koristi na pravi nacin. Neka me isprave navijaci CZV Telekom ako gresim, ali tako mi se cini. Momak ima surove predispozicije, mozda cak i NBA potencijal, ali da ne preterujem, nije to jedino sto ti treba da bi igrao tamo, za njega bi spanska liga bila idealna, zamislite Barselonu, Real Madrid, Laboral ili cak Unikahu ili Valensiju, koliko bi bili ozbiljniji tim da imaju takvog centra, i samim tim bi liga bila interesantnija ukoliko se odluci za neki drugi tim, umesto Barse ili Reala.

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 07.03.2015
16:18

Koristi ga fenomenalno, covek je najkorisniji igrac evrolige, ne znam sta jos moze da uradi. Procvetao je dolaskom Vilijamsa, jer Nelson zapravo nije plej.

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 07.03.2015
20:10

Da popravi sut ? Bobi ne koristi poludistancu iz nekog razloga, tu se slazemo. U Megi je tako stalno resavao napade. Ima fenomenalan sut. To ti pokazuju i bacanja koja sutira preko 80%.

avatar
Surovi
Saturday, 07.03.2015
19:19

Nekako mi se cini da moze mnogo vise, ne znam, kao da nesto fali, polu horog mu bas i nije sjajan, mora da popravi sut sa polu distance jer ce ga sigurno sve vise i bolje zatvarati pod kosem...