EL - Real reprizirao prošlosezonsko finale

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.01.2016.
22:33
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 5. kola TOP 16 faze Evrolige odigran u "Barklikard Centru" u Madridu pripao je aktuelnom prvaku Evrope koji je u reprizi prošlosezonskog finala fajnal-fora razbio Olimpijakos.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Madridski "Barklikard Centar" u četvrtak je bio poprište okršaja Real Madrida i Olimpijakosa, klubova koji su na istom mestu pre osam meseci odmerili snage u finalu evroligaškog fajnal-fora.

Ovoga puta Real Madrid i Olimpijakos sastali su se u okviru 5. kola TOP 16 faze Evrolige, a ishod utakmice bio je vrlo sličan onom koji je viđen u borbi za evropsku titulu 17. maja 2015. godine.

Košarkaši Real Madrida večeras su savladali Olimpijakos rezultatom 84:72 (17:19, 24:16, 22:13, 21:24) i tako stigli do treće pobede u grupi "F", dok su Grci vezali treći uzastopni poraz.

Gosti iz Pireja uspeli su da nametnu svoj ritam u prvoj deonici ali su u naredne dve potpuno izgubili kompas što je Real Madrid iskoristio da reši pitanje pobednika.

Posle trideset minuta igre domaćin je imao 15 poena prednosti pa se samo postavljalo pitanje kakva će biti razlika na kraju utakmice koja takođe može da ima bitnu ulogu u konačnom poretku.

Ako se uzme u obzir da je najveća prednost domaćih iznosila 19 poena, jasno je da trijumf sa 12 poena viška ne može u potpunosti da zadovolji Pabla Lasa.

Serhio Ljulj bio je najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava sa 18 poena i 7 asistencija, a po 12 poena postigli su Rodrigez, Rejes i Ajon.

Na drugoj strani su se istakli Danijel Heket i Otelo Hanter sa po 14 poena, a podbacio je Vasilis Spanulis koji je za 23 minuta igre postigao jedan poen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Friday, 29.01.2016
02:30

Spanulis je svoje odigrao. Ne moze vise 1 na 1 da predje coveka, a jako lose suta. Potpuno beskoristan igrac je postao. Najbolje je da zavrsi karijeru sada i da ga se secamo kao fenomenalnog igraca, nego da ostane gorak ukus nakon ovoga sto ce da pruza na kraju karijere.

avatar
Toni Kroos
Friday, 29.01.2016
09:48

Ma nije problem Spanulis,problem je sto je Oly izmenio skoro citav tim i sto im je na poziciji centra Milutinov umesto Dun(K)stona kao i DJ Jagoda umesto Slukasa a otisli su jos i Darden,Petvej i Lafajet.. Ne bi me cudilo da Oly potpise Tea i Cirbesa po zavrsetku sezone..

avatar
3x3
Friday, 29.01.2016
12:26

U svemu se slazemo.