EL - Real preslišao Fener na putu ka finalu!

Autor: Boban Filipović
petak 15.05.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

U drugom polufinalu na fajnal-foru u Madridu košarkaši Reala savladali su Fenerbahče rezultatom 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28) i u nedelju uveče boriće se za trofej najboljeg na starom kontinetu sa Olimpijakosom. Presudila druga četvrtina koju su doma

beta
beta

Povezane vesti

Za razliku od prvog polufinalnog duela između moskovskog CSKA i Olimpijakosa, u drugom, između Real Madrida i Fenerbahčea, nije bilo neizvesnosti.

Istini za volju, prvi kvartal protekao je u egal igri, oba tima su imala mini-periode dobre igre, Jan Veseli je imao reviju zakuvcavanja, turski šampion je na prvu pauzu otišao sa pola koša viška, a onda je u drugoj četvrtini usledila kanonada 'Kraljevskog kluba'.

Real je demonstrirao silu u drugom periodu igre i na krilima snažnog Meksikanca Gustava Ajona i nepogrešivog Kej-Si Riversa napravio velikih 20 poena prednosti do poluvremena.

Podatak da četa Pabla Lasa za prvih 20 minuta nije prodala nijednu loptu, kao i 55 ubačenih poena, najbolje oslikavaju koliko su njegovi puleni skoncentrisano ušli u meč.

Početkom treće deonice Real odlazi na +27, Željko Obradović je uspeo da trgne svoje igrače iz letargije, Fener je osetno spustio veliku razliku rivala, ali je ona sve vreme bila dvocifrena.

Završnica je bila lišena neizvesnosti, kapital koji je Real Madrid stekao u drugoj četvrtini ispostavio se kao dovoljan za pobedu i plasman u finale, uprskos činjenici da je Fenerbahče prostale tri četvrtine rešio u svoju korist! Drugo polufinale završeno je rezultatom 96:87.

Glavni teret kod pobednika izneli su poemenuti Ajon i Rivers koji su iskombinovali 35 poena, dvocifreni su bili još iskusni Argentinac Andres Noćioni, te lucidni plejmejker 'Ćaćo' Rodrigez i njegov imenjak Ljulj.

Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica
se kasno razigrao, sudije su ga jednom krajnje kontroverznom odlukom izbacile iz igre šest minuta pre kraja, MVP ovosezonske Evrolige je meč završio sa 11 poena, 5 skokova, 2 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte. Bilo je uočljivo da je povreda, koja je došla u veoma nepovoljnom trenutku, ostavila posledice.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 12 poena, efikasniji od njega bili su jedino Jan Veseli sa 20 i Endrju Gaudlok koji je brojao do 26, mada se i on kasno probudio.

U nedelju uveče u Madridu geldaćemo reprizu londonskog finala iz 2013. godine, videćemo da li će 'Kraljevski klub' na domaćem parketu uspeti da se revanšira Olimpijakosu i da li će uspeti da osvoji svoju prvu titulu šampiona Evrope od 1995. godine, kada ga je sa klupe vodio Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Friday, 15.05.2015
23:48

Sudjenje u najmanju ruku sramota, ali u najmanju. Pogadjali jesu sve zivo, ali onoliko sudjenje u korist domacina davno nisam video. Sudija treba da se stidi gu*ice kad obraza nema.

avatar
сочинитељ
Friday, 15.05.2015
23:03

жао ми теа и бјелице али много волим када кошарка (и спорт уопште) победе новац...финале за уживање

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 15.05.2015
23:31

A Bogdan i Zeljko ? I Real dosta ulaze u tim.