EL - Real bolji od Makabija na krilima Dončića, PAO posle produžetka savladao Efes!

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.01.2017.
22:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala slavili su na svom terenu protiv ekipe Makabija, dok je Panatinaikos bio bolji od Efesa u Atini.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Košarkaši madridskog Reala slavili su na svom terenu protiv ekipe Makabija rezultatom 80-75. Real je slavio i u prvo susretu, tako da su overili bolji međusobni duel.

Makabi je dobio prvu deonicu sa pet poena razlike, ali se Real vratio u drugoj četvrtini i na pauzu otišao sa pola koša prednosti.

Gosti iz Izraela su potom bolje otvorili nastavak susreta, dobili i treći kvartal, te se činilo da bi mogli da naprave iznenađenje.

Domaćin je ipak zbio redove, dobio poslednjih 10 minuta i na kraju slavio.

Maestralan je bio Luka Dončić, koji je "flertovao" sa tripl-dablom, okončao je meč sa 10 poena, 11 skokova i osam asistencija za ukupan indeks 32.

Pratili su ga Rudi Fernandez i Ajon sa po 14 poena, Ljulj je dodao 13.

U ekipi Makabija iz Tel Aviva, koja igra sve bolje od dolaska Bagatskisa na klupu, po 18 poena su upisali Gaudlok i Rad, dok je 14 dodao bivši košarkaš Crvene zvezde Kvisni Miler.

Majk Dzejms

U Atini je sve ličilo na pobedu gostiju iz Istanbula, vodili su Perasovićevi izabranici tri poena razlike samo sedam sekundi pre kraja, ali je potom Majk Džejms iznudio tri bacanja.

Bivši košarkaš Baskonije je možda pri faulu bio i na zemlji, što je bila prva procena sudija, ali je nakon konsultacija odlučeno da se beku "Zelenih" dodele tri bacanja.

Pogodio je sva tri, otišlo se u produžetke, a onda je Efes potpuno stao, te su domaći uspeli da slavei čak nadomeste minus od osam poena iz gostovanja u Istanbulu.

Na kraju 92-81 za Atinjane, Majk Džejms je izrastao u heroja, ali je najefikasniji bio sjajni Kej Si Rivers sa 23 poena. Pomenuti Džejms je dodao 12, Đentile je upisao 15 poena, pola koša manje je dodao Burusis.

U poraženom sastavu 14 poena Grejndžera, 13 je dodao Ertel, Derik Braun je upisao 12 poena, a po 11 su dodali Hanikat i Tomas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Saturday, 14.01.2017
03:58

U Top 8 po mom misljenju idu: CSKA, Fener, Real, Olimpijakos, Baskonija, Darusafaka, Efes i Zvezda.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Saturday, 14.01.2017
00:11

Uzbudljive utakmice.