EL - Real 3 od 3, Barsa pala u Tel Avivu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.01.2015.
22:15
Izvor: Sportske.net

Večeras su na programu bile dve utakmice trećeg kola TOP 16 faze u grupi "E" a pobede su slavili aktuelni šampion Evrope Makabi i madridski Real koji je gostovao u Berlinu.

Beta/AP Photo/Mark Duncan
Beta/AP Photo/Mark Duncan

Povezane vesti

Nakon večerašnjeg orkšaja Efesa i CSKA na startu trećeg kola TOP 16 faze u grupi "F", u Tel Avivu i Berlinu odigrane su prve dve utakmice u grupi u kojoj nastupa i naša Crvena zvezda Telekom.

Okršaj Albe i Real Madrida u Berlinu bio je lišen rezultatske neizvesnosti pošto je tim Pabla Lasa lako izašao na kraj sa izabranicima Saše Obradovića.

Madriđani su slavili rezultatom 61:79 (15:16, 19:20, 10:19, 17:24) stigavši tako do treće pobede u nizu što im posle nekompletnog kola garantuje ostanak na liderskoj poziciji grupe "E".

"Kraljevski klub" su do pobede vodili raspoloženi Serhio Ljulj (13 pts) i Serhio Rodrigez (12 pts), dok je u ekipi Albe najbolji pojedinac bio Aleks Renfro sa 13 poena.

Derbi susret u grupi "E" odigran je u Tel Avivu gde je aktuelni šampion Evrope ugostio šampiona Španije i slavio rezultatom 70:68 (15:13, 21:15, 17:19, 17:21) u jako neizvesnoj završnici.


Premda je domaćin u poslednja četiri minuta meča ušao sa solidnom prednošću od 10 poena (66:56), Barselona je u završnici mogla do produžetka ali je Maciej Lampe "popio rampu" od strane Devina Smita koji je na taj način rešio pitanje pobednika.


Nakon pogodaka sa linije penala Džeremi Pargo je napravio glupost fauliravši Abrinesa u šutu za tri pa je Barselona sa -4 u poslednjoj sekundi stigla do prihvatljivog poraza koji bi u uzvratnoj utakmici mogla da anulira.

Najefikasniji košarkaši u pobedničkoj ekipi bili su Džeremi Pargo (20 pts, 7 as) i Devin Smit (15 pts, 5 sk), dok Barselonu predvodio Ante Tomić koji je za 30 minuta igre stigao do "dabl-dabl" učinka (21 pts, 10 sk).

Makabi nakon pobede nad Barselonom ima skor 2-1 a Katalonci ostaju na pretposlednjoj poziciji sa jednom pobedom što nikako ne ide na ruku Crvenoj zvezdi Telekom koja u četvrtom kolu gostuje u "Blaugrani".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke