EL - Printezis utišao 'OAKA Arenu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
22:05
Izvor: Sportske.net

Krilni centar Olimpijakosa Jorgos Printezis doneo je Olimpijakosu petu pobedu u Evroligi, poenima iz reketa na tri sekunde pre kraja jednog od najvećih gradskih derbija Evrope.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najveći meč grčke košarke odigran je večeras u "OAKA Areni" u okviru 8. kola Evrolige, a akteri su još jednom priredili vrhunski spektakl koji je završen pobedom gostujuće ekipe.

Panatinaikos je u neizvesnoj završnici ispustio pobedu, a junak utakmice postao je Jorgos Printezis koji je na tri sekunde pre kraja pogodio za 2+1 i tako Olimpijakosu doneo trijumf rezultatom 79:77 (23:23, 24:16, 14:24, 18:14).

"Zeleni" su večeras nastupili bez pomoći povređenih Džejmsa i Gista, ali su i pored kadrovskih problema došli u poziciju da savladaju gradskog rivala.

Olimpijakos je držao prednost tokom većeg dela meča, a tandem Spanulis - Printezis i večeras je obavio najveći deo posla. Najveću razliku gosti su imali u trećem kvartalu kada je bilo i +10 za Olimpijakos, ali smo na kraju ipak gledani završnicu na jednu loptu.

Panatinaikos je serijom Kej Si Riversa uspeo da preokrene rezultat, preuzme vođstvo, ali je trener Olimpijakosa Janis Sfairopulos napravio odličnu odluku kada je na 25 sekundi pre kraja naredio da se pravi faul nad Nikom Kalatesom.

Plejmejker "Zelenih" je poznat kao jedan od najlošijih izvođača slobodnih bacanja među plejmejkerima, na šta je trener gostiju računao, pa mu se odluka da pravi faul isplatila.

Domaći su branili poslednji napad, a Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis izveli su akciju za "2+1" posle koje je Panatinaikosu ostalo tri sekunde da izbori produžetak ili pobedu.

Specijal Ćavija Paskvala nije dao rezultata, ostalo je dva prednosti za Oli, koji na taj način stiže do pete pobede u sezoni.

Najkorisniji igrač na utakmici bio je Vasilis Spanulis sa 22 poena i 8 skokova, dok je Jorgos Printezis pogodio za trijumf i meč završio sa 16 poena i 2 skoka. Naš Nikola Milutinov ima je samo jedan skok za 8 minuta u igri.

Nik Kalates je sa 16 poena i 9 asistencija bio najbolji pojedinac u poraženom sastavu ali je njegovo promašeno slobodno bacanje na kraju skupo koštalo PAO.

Panatinaikos će i narednu utakmicu u Evroligi odigrati na domaćem terenu protiv Darušafake, dok Olimpijakos u Pireju dočekuje Makabi FOX iz Tel Aviva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke