EL - Pretposlednje kolo po brojkama, Đenka dominira!

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.04.2017.
18:22
Izvor: Sportske.net

Zvezda je deklasirala Uniks iz Kazanja u beogradskoj "Kombank Areni", a velike zasluge za ubedljiv trijumf idu i na račun beka crveno-belih.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Izabranici Dejana Radonjića su u poslednjem meču na svom terenu u regularnom delu sezone EL, savladali ruskog predstavnika ubedljivije nego očekivano i tako popravili raspoloženje pred odlučujuće mečeve ove sezone.

Iako su Milko Bjelica (19 p) i Marko Gudurić (18 p) bili najefikasniji, velike zasluge za trijumf Crene zvezde mts idu na račun i Čarls Dženkinsa.

On je u ključnim trenucima utakmice bio fenomenalan u odbranbenim zadacima, a meč je završio sa čak pet ukradenih lopti, što je ubedljivo najbolji učinak u toj kategoriji u 29. kolu.

Popularni Đenka je i najbolji u tom segmentu u čitavom regularnom delu sezone, sa 2,1 ukradenom loptom po meču.

Što se tiče najboljih po ostalim kategorijama za minulo kolo, Vonamejker iz Darušafake, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača runde, je bio najefikasniji sa 30 postignutih poena, Moerman, takođe iz Darušafake, je zajedno sa Dajmonom Simpsonom iz Makabija bio najbolji u skokovima sa 12 uhvaćenih lopti, dok je najbolji asisitent 29. kola bio Nikos Zisis iz Bamberga sa 11 uspešnih dodavanja.

Najbolji bloker minule runde bio je Danijel Tajs iz Bamberga sa četiri uspešne rampe, a šest igrača imalo je dabl-dabl učinak. To su Hanikat sa 11 poena i isto toliko skokova, Meli sa 12 poena i 10 skokova, Moerman sa 19 poena i 12 skokova, Simpson iz Makabija sa 10 poena i 12 skokova, Zisis sa 11 poena i isto toliko asistencija, kao i Bili Spanulis sa 11 poena i 10 uspešnih dodavanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke