EL - Pobede Efesa i Limoža

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.10.2015.
22:16
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice evroligaške grupe "B" odigrane su u četvrtak uveče a pobede su ostvarile ekipe Anadolu Efesa i Limoža.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prve dve utakmice drugog kola Evrolige odigrane su u grupi "B" u Istanbulu i Zagrebu.

Nakon pobede nad Limožom ekipa Anadolu Efesa ugostila je Armani Milano i zabeležila još jedan trijumf rezultatom 89:73 (21:20, 22:22, 26:21, 20:10) što joj je omogućilo ostanak na liderskoj poziciji u grupi "B".

Gosti iz Milana odlično su parirali izabranicima Dušana Ivkovića tokom prvog poluvremena ali je Anadolu Efes u nastavku prelomio meč u svoju korist.

Najbolji pojedinci u redovima poraženog sastava bili su Alesandro Đentile (22 pts, 6 as) i naš Milan Mačvan (18 pts, 9 sk), ali njih dvojica nisu mogli da pomognu Armaniju da izbegne prvi poraz u Evroligi.

Domaćina je do drugog trijumfa vodio sjajni Tomas Ertel sa 15 poena i 8 asistencija, a pomogli su mu Džon Dibler sa 17 i Dario Šarić sa 12 poena.

U istoj grupi večeras se igralo u Zagrebu gde je Cedevita ugostila Limož ali nije uspela da iskoristi prednost domaćeg terena.

Francuski sastav imao je previše raspoloženih igrača, među kojima je bio i bivši plej Partizana Leo Vesterman (15 pts, 3 as), dok su Cedevitu sve vreme "vukli" Džejkob Pulen (21 pts, 5 sk, 4 as), Džejms Vajt (17 pts, 5 sk) i Miro Bilan (19 pts, 9 sk).

Poslednja utakmica u grupi "B" biće odigrana u petak od 19.30 a sastaće se Laboral Kuća i Olimpijakos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke