EL - Partizan u 1/2 finalu, "večiti derbi" u najavi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.02.2015.
23:43
Izvor: Sportske.net

Juniorska selekcija KK Partizan NIS priključila se vršnjacima iz Crvene zvezde Telekom u polufinalu evroliginog kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu. Kako sada stoje stvari, u nedelju će se igrati dva "večita derbija".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvi od tri dana takmičenja na evroliginom kvalifikacionom turniru juniora obeležile su ekipe Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS koje su sa po dve pobede obezbedile plasman u subotnja polufinala.

Pisali smo o rezultatima koje su tokom dana ostvarili izabranici Slobodana Klipe a identičan uspeh postigli su i juniori Partizana NIS.

Crno-beli su ranije danas savladali Košarkašku akademiju Kanarijas rezultatom 62:56 a onda su u direktnom duelu za plasman u polufinale nadigrali Zemun i slavili rezultatom 69:63 (15:20, 13:6, 19:20, 22:17).

Partizan je timskom igrom uspeo da prelomi utakmicu a najefikasniji pojedinci bili su Slobodan Jovanović i Nikola Tanasković sa po 14 poena, dok su Mladen Armuš i Dimitrije Spasojević dodali po 12 poena.

Ekipa Aleksandra Bućana tako je već posle prvog dana takmičenja obezbedila mesto u polufinalu a speltom ostalih rezultata Partizan će sa Zvezdom moći da se sastane samo u slučaju da obe ekipa dobiju polufinala.

Kako sada stoje stvari, velika je verovatnoća da ćemo u nedelju gledati dva "večita derbija" i to onaj seniorski u ABA ligi i juniorski koji bi mogao da odluči o tome koji će srpski tim predstavljati našu zemlju na fajnal-foru Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN9
Saturday, 28.02.2015
01:52

U nedelju nećemo gledati nijedan večiti derbi, jedan gradski ćemo sigurno, a možda i dva između Partizana i Crvene zvezde Telekom.