EL - Partizan sa Albom, Zvezda na Zemun!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
17:11
Izvor: Sportske.net

Odigrane su poslednje dve utakmice grupne faze evroliginog kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" nakon čega su formirani polufinalni parovi. Partizan NIS igra protiv Albe, Crvena zvezda Telekom protiv Zemuna.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednjim dvema utakmicama u okviru grupe "B" kompletirana je prva faza evroliginog kvalifikacionog turnira u konkurenciji juniora.

Ranije danas Crvena zvezda Telekom upisala je treću pobedu u grupi "A", dok je Alba u direktnom okršaju sa danskom ekipom Vaerlose izborila mesto u polufinalu.

Tokom popodneva odigrane su poslednje dve utakmice u grupi "B" a srpski klubovi bili su polovično uspešni.

Partizan je doživeo prvi poraz u grupi "B" u duelu sa Umanom iz Venecije. Italijanski sastav slavio je rezultatom 78:71 (19:24, 27:16, 17:12, 15:19) u meču koji nije imao veću važnost za crno-bele.

U redovima Partizana istakao se Strahinja Stanišić sa 19 poena i 4 skoka a dvocifreni su bili još Dušan Antić (13 pts, 4 sk) i Nikola Tanasković (12 pts, 3 sk).

Druga utakmica trećeg kola u grupi "B" završena je pobedom Zemuna rezultatom 75:58 u duelu sa Košarkaškom akademijom Kanarijas.

Prvu poziciju u grupi "B" zauzeo je Partizan sa skorom 2-1, dok Zemun zbog poraza u duelu sa crno-belima ostaje drugi i u polufinalu igra protiv Crvene zvezde Telekom.

Partizan će se u polufinalu od 18 časova sastati sa Albom iz Berlina, a drugo polufinale Crvena zvezda Telekom - Zemun zakazano je za 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke